Gå til innhold

5 
I de dager da Herodes var konge i Judea, var det en prest i Abias vaktskift som het Sakarja. Hans kone var også av Arons ætt og het Elisabet.

Bibelen i nyhetsbildet

Søk tilbake til kilden for din tro
12.05.15
I Bibelselskapet gjør vi mye for å åpne Bibelen for alle, både gjennom forlaget Verbum, kursvirksomhet og nettsidene våre, og i samarbeid med kirker, organisasjoner og kulturlivet.
Les mer
Kunstutstilling på kirketurne
11.05.15
En samling med 56 bilder av den kasakstanske kunstneren Nelly Bube har denne våren vært på vandring i kirker i Vest-Agder.
Les mer
Hjelp jordskjelvofrene i Nepal!
29.04.15
Så langt er mer enn 5000 døde og 10 000 såret etter jordskjelvet som rammet Nepal 25. april. Det er stort behov for nødhjelp, men når den eksistensielle krisen melder seg er det også behov for håp og trøst.
Les mer
– Vi gjorde det likevel
14.04.15
På barneskolen fikk de ikke lov til å bruke språket sitt. Men de brukte det likevel. I dag oversetter de Bibelen til sørsamisk.
Les mer
«Kjell, son til Per» – eller «Jesus, son til Josef»
13.04.15
«Kor mange nordmenn heiter Kjell, har ein far som heiter Per og ein son som heiter Ole? Det kan vel ikkje vera snakk om andre enn éin bestemt Kjell?» Omtrent slik argumenterer dei som vil hevde at eit gravfunn i Jerusalem må vera gravstaden til Jesus frå Nasaret.
Les mer
Den første brevsamlinga
13.04.15
Det store funnet av Paulusbrev ble gjort i Egypt, tidlig på 1930-tallet. De gulnede papyrusarkene viser oss åttiseks ark fra den eldste samlingen av Paulusbrev som vi kjenner.
Les mer
– Det var ikke hvem som helst som fikk
13.04.15
Tanten til Anne-Brit Mydske ga 100 000 kroner til Bibelselskapet i testamentet sitt. «For dere andre trenger dem jo ikke», sa hun.
Les mer
Tegnspråks-app kan endre døves kultur
17.03.15
En ny tegnspråks-applikasjon gir døve i Japan tilgang til bibelteksten på morsmålet sitt. Utviklingen av appen kan styrke arbeidet med bibeloversettelse til tegnspråk over hele verden.
Les mer
Nye bibeltekster lansert på sørsamisk kulturfestival
26.02.15
Onsdag 25. februar feiret bibelselskapene i Norge og Sverige at 170 sider ny, sørsamisk bibeltekst er klar til å tas i bruk. Lanseringen skjedde med en festgudstjeneste onsdag kveld i Funäsdalen kirke, som også var med på å åpne Lopme Naestie, den sørsamiske kulturfestivalen.
Les mer
«Martyrenes blod er kirkens såkorn»
17.02.15
Nyheten om at 21 koptiske kristne fra Egypt er blitt drept, skaper forferdelse i hele verden. Men det er ikke noe nytt at de kristne i Egypt må ofre livet for troen på Jesus; de har vært en martyrkirke gjennom hele sin historie, forteller den egyptiske biskopen Pavly.
Les mer

Omtale i andre medier

Les hva andre medier skriver om Bibelselskapet og Verbum Forlag.
Les mer