Gå til innhold

1 For øvrig, søsken, ber og oppfordrer vi dere i Herren Jesus: Dere har mottatt og lært av oss hvordan dere bør leve og være til glede for Gud, og slik lever dere allerede. Men dere må gjøre enda større fremskritt i dette!

Bibelen i nyhetsbildet

Internasjonal kvinnepris skal sette fokus på kvinnelige kirkeledere
03.07.15
To kvinnelige pastorer og kirkeledere fra Madagaskar har vunnet en pris for sitt arbeid for å utdanne og oppmuntre kvinner til å ta mer aktiv del i menighetenes ledelse.
Les mer
God Sankthansfeiring!
23.06.15
Den 24. juni feirer vi fødselsdagen til Johannes Døperen. Sankthans er oppkalt etter Johannes' danske helgennavn St. Hans, mens Jonsok kommer av jónsvaka, som er norrønt og betyr «våkenatt for Jon». På samme måte som for en rekke andre høytidsdager feires Sankthans den 23. juni, kvelden før selve dagen.
Les mer
«Gud var med oss da det brant»
11.06.15
Den 26. mai fikk Tamar Karusu, generalsekretær i Det tyrkiske bibelselskapet, en telefon sent på kvelden. Det hadde brutt ut brann like i nærheten av Bibelselskapets butikk og kontorer. Tamar fryktet det verste. Likevel skulle det vise seg at Gud var med. Her forteller hun historien med sine egne ord.
Les mer
Den eldste evangelieboka: Papyrus 66
12.05.15
På 1950-tallet ble noen av de viktigste funnene av gamle papyrusmanuskripter til Det nye testamentet gjort. Et av dem var Papyrus 66.
Les mer
Søk tilbake til kilden for din tro
12.05.15
I Bibelselskapet gjør vi mye for å åpne Bibelen for alle, både gjennom forlaget Verbum, kursvirksomhet og nettsidene våre, og i samarbeid med kirker, organisasjoner og kulturlivet.
Les mer
Kunstutstilling på kirketurne
11.05.15
En samling med 56 bilder av den kasakstanske kunstneren Nelly Bube har denne våren vært på vandring i kirker i Vest-Agder.
Les mer
Hjelp jordskjelvofrene i Nepal!
29.04.15
Så langt er mer enn 5000 døde og 10 000 såret etter jordskjelvet som rammet Nepal 25. april. Det er stort behov for nødhjelp, men når den eksistensielle krisen melder seg er det også behov for håp og trøst.
Les mer
– Vi gjorde det likevel
14.04.15
På barneskolen fikk de ikke lov til å bruke språket sitt. Men de brukte det likevel. I dag oversetter de Bibelen til sørsamisk.
Les mer
«Kjell, son til Per» – eller «Jesus, son til Josef»
13.04.15
«Kor mange nordmenn heiter Kjell, har ein far som heiter Per og ein son som heiter Ole? Det kan vel ikkje vera snakk om andre enn éin bestemt Kjell?» Omtrent slik argumenterer dei som vil hevde at eit gravfunn i Jerusalem må vera gravstaden til Jesus frå Nasaret.
Les mer
Den første brevsamlinga
13.04.15
Det store funnet av Paulusbrev ble gjort i Egypt, tidlig på 1930-tallet. De gulnede papyrusarkene viser oss åttiseks ark fra den eldste samlingen av Paulusbrev som vi kjenner.
Les mer

Omtale i andre medier

Les hva andre medier skriver om Bibelselskapet og Verbum Forlag.
Les mer