Gå til innhold

34 Vær på vakt og la ikke hjertet bli sløvet av rangel og drikk og dagliglivets bekymringer, så den dagen plutselig kommer over dere

Bibelen i nyhetsbildet

«Kjell, son til Per» – eller «Jesus, son til Josef»
13.04.15
«Kor mange nordmenn heiter Kjell, har ein far som heiter Per og ein son som heiter Ole? Det kan vel ikkje vera snakk om andre enn éin bestemt Kjell?» Omtrent slik argumenterer dei som vil hevde at eit gravfunn i Jerusalem må vera gravstaden til Jesus frå Nasaret.
Les mer
Den første brevsamlinga
13.04.15
Det store funnet av Paulusbrev ble gjort i Egypt, tidlig på 1930-tallet. De gulnede papyrusarkene viser oss åttiseks ark fra den eldste samlingen av Paulusbrev som vi kjenner.
Les mer
– Det var ikke hvem som helst som fikk
13.04.15
Tanten til Anne-Brit Mydske ga 100 000 kroner til Bibelselskapet i testamentet sitt. «For dere andre trenger dem jo ikke», sa hun.
Les mer
Tegnspråks-app kan endre døves kultur
17.03.15
En ny tegnspråks-applikasjon gir døve i Japan tilgang til bibelteksten på morsmålet sitt. Utviklingen av appen kan styrke arbeidet med bibeloversettelse til tegnspråk over hele verden.
Les mer
Nye bibeltekster lansert på sørsamisk kulturfestival
26.02.15
Onsdag 25. februar feiret bibelselskapene i Norge og Sverige at 170 sider ny, sørsamisk bibeltekst er klar til å tas i bruk. Lanseringen skjedde med en festgudstjeneste onsdag kveld i Funäsdalen kirke, som også var med på å åpne Lopme Naestie, den sørsamiske kulturfestivalen.
Les mer
«Martyrenes blod er kirkens såkorn»
17.02.15
Nyheten om at 21 koptiske kristne fra Egypt er blitt drept, skaper forferdelse i hele verden. Men det er ikke noe nytt at de kristne i Egypt må ofre livet for troen på Jesus; de har vært en martyrkirke gjennom hele sin historie, forteller den egyptiske biskopen Pavly.
Les mer
God fastelavnsfeiring!
13.02.15
Fastetiden varer i 40 dager fra askeonsdag til og med påskeaften – minus søndagene, som ikke er fastedager. I tillegg regnes førfastesøndagen, Fastelavn, med til fastetiden.
Les mer
Bibelen i flere elektroniske formater
11.02.15
Bibelen som e-bok, for Internett og håndholdte enheter som iPad og mobiltelefoner.
Les mer
Språklig presisjonskunst
06.02.15
– Den pågående oversettelsen av Bibelen til nordsamisk er det viktigste arbeidet for vårt språk i hele Norden. Slik oppsummerer Ravdna Turi Henriksen og Britt Rajala arbeidet med den nye samiske bibelen som har pågått helt siden 1987.
Les mer
Bibelgeneral etterlyser mer bibelbruk
04.02.15
– Egentlig burde hver dag være en bibeldag, mener Bibelselskapets generalsekretær.
Les mer

Omtale i andre medier

Les hva andre medier skriver om Bibelselskapet og Verbum Forlag.
Les mer