Gå til innhold

17 Så ber jeg dere inntrengende i Herren: Lev ikke lenger slik som hedningene. Deres tanker er tomhet,

Nyheter fra det internasjonale arbeidet

– Må hjelpe de lidende å gråte
23.02.18
«Maria» var kidnappet i Syria i to år. På Bibelselskapets kurs i traumelindring hjelper hun andre som har vonde opplevelser. «Vi må hjelpe de lidende å gråte» sier søster Insaf.
Les mer
– Bibelselskapet skaffer oss bøker
23.02.18
Familiene i Kyrillos-kirken i Damaskus har ikke råd til å betale for kristne bøker til barna sine. Derfor er støtten fra Bibelselskapet så viktig, forteller presten deres, fader Yousef.
Les mer
– No er den rette tida
14.02.18
Kyrkjene i Irak kjem for å bønfalle Bibelselskapet om biblar. Mange vender no heim att til øydelagde hus; også biblane deira er borte. «Dette er berre ein start» seier Nabil Omiesh.
Les mer
Jesus er verdens lys
14.02.18
Slagordene til ISIS blir nå overmalt med bibelord i Irak. Ordene «Jesus er verdens lys» og «Gud er kjærlighet» slår mot oss når vi besøker den kristne byen Qaraqosh.
Les mer
– Jeg gråt da jeg kom inn
14.02.18
– Jeg gråt da jeg kom inn. I dette rommet pleide de kristne å oppbevare sine personlige bibler som de brukte i kirken. Minst fem hundre bibler var det her inne. Nå er alt borte. Til og med barnebiblene er brent. «Vær så snill og hjelp oss med nye bibler», sier biskopen til meg.
Les mer
– Husk at vi fremdeles er her
14.02.18
De kristne i Syria og Irak har lenge vært glemt av sine søsken i Vesten. Derfor setter vi på Bibeldagen 2018 fokus på det de ber oss om: Nye bibler til sine utbrente kirker og hjem.
Les mer
Det nye testamentet på Ge’ez
14.02.18
Bibelen har vært lest på Ge’ez-språket i Etiopia i 1500 år. Nå er det endelig trykket en samlet bibel på det eldgamle språket.
Les mer
14.02.18
I april 2016 ble Bibelselskapet i Aserbajdsjan offisielt registrert. I år kunne det unge bibelselskapet markere sitt ettårsjubileum.
Les mer
«Dette er min første bibel. Tusen takk!»
28.11.17
Møtet er kort. Nærast flyktig. Utan felles språk. Ein maikveld på ei litt dårleg opplyst kyrkjetrapp i utkanten av Havanna. Eg er på kyrkjebesøk saman med medarbeidarane i Bibelkommisjonen på Cuba, og som alltid har me med oss biblar som me deler ut.
Les mer
– Mange tørster etter Bibelen
28.11.17
Bibelselskapet i Jordan var et av 350 forlag som deltok under den internasjonale bokmessa i Amman 4. til 14. oktober. En ung flyktning fra Irak ved navn Firas var en av de frivillige medarbeiderne.
Les mer