Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

I 1987 ble Amity bibeltrykkeri etablert i byen Nanjing i provinsen Jiangsu. Siden den gang har det blitt trykket 80 millioner bibler.

Foto: I 1987 ble Amity bibeltrykkeri etablert i byen Nanjing i provinsen Jiangsu. Siden den gang har det blitt trykket 80 millioner bibler.

Verdens største bibeltrykkeri ligger i Kina

04. februar 2011.

«Gud bruker mine hender til å spre sitt ord»

- Jeg har arbeidet her ved bibeltrykkeriet siden 1993, forteller Huang Mei (42).
- Det var samme år som jeg ble syk og en kollega delte evangeliet med meg. Jeg ble med i kirken, der folk gråt og ba for meg. Jeg ble så rørt av deres kjærlighet og omsorg. Da omvendte jeg meg til Gud.
- Arbeidet mitt består i å kontrollere at omslaget bestandig er riktig på alle bøkene. Selv om jeg har hatt den samme jobben hele tiden, blir den ikke kjedelig. Gud har gitt meg et tilfreds hjerte. Og så liker jeg tanken på at Gud er med meg, han bruker mine hender til å spre sitt ord. Jeg bruker å kjøpe bibler til mine venner fordi jeg selv ikke kan leve uten den.

Særlig er jeg glad i verset som sier: «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile» (Matt.11,28).Amity bibeltrykkeri

- hjerteslaget i Kinas bibelarbeid

Midt på 1980-tallet ble det startet trykking av bibler i provinsen Jiangsu med støtte fra De forente bibelselskaper.

I 1987 ble Amity bibeltrykkeri etablert i byen Nanjing i samme provins. Siden den gang har det her blitt trykket 80 millioner bibler. Av disse er 54 millioner blitt distribuert i selve Kina. I tillegg er det trykket over 20 millioner bibler for mer enn 70 land i verden.

I 2008 flyttet trykkeriet inn i nye lokaler med nye maskiner med kapasitet til å trykke 12 millioner bibler i året. Kapasiteten blir snart økt til 15 millioner årlig.

80 % av produksjonen er bibler. Først og fremst til kirken i Kina, deretter bibler for andre land.

I 2008 flyttet Amity bibeltrykkeri inn i nye lokaler i Nanjing. De nye maskinene kan trykke 12 millioner bibler i året, men kapasiteten blir snart økt til 15 millioner pr. år.

Tilbake til artikkeloversikt: Bibeldagen 2011

På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO