Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Bokhandleren i Nanjing kan ikke selge bibler fra butikken sin, men han er fortsatt med i «apparatet» som driver bibeldistribusjon via kirken.

Foto: Bokhandleren i Nanjing kan ikke selge bibler fra butikken sin, men han er fortsatt med i «apparatet» som driver bibeldistribusjon via kirken.

Bokhandleren i Nanjing

04. februar 2011.

Jiang Yu Chun har drevet bokhandel i Nanjing i ett år, på noen få kvadratmeter som er maksimalt utnyttet.

- Jeg startet sammen med en kamerat, vi syntes det var best å være to om ansvaret. Hittil har alt gått over forventning, omsetningen er upåklagelig, fastslår Jiang Yu Chun, som var ansatt i Det kinesiske kirkerådet i 12 år, til han gikk inn i bokhandlerbransjen. Fortsatt er han med i «apparatet» som distribuerer bibler.

- Det er en stor utfordring å få alle biblene ut til folket i et land med enorme avstander. Jeg liker den oppgaven, sier den blide og energiske kineseren, i sin tid student ved Anhui Seminary i byen Hefei. I bokhandelen kan han omsette alle typer bøker, men ikke vanlige bibler. De må kjøpes i bokforretninger som kirken driver.I Nanjing, Jiangsu-provinsen

Ved hjelp av Bibelselskapet har kirken produsert en rekke småhefter med bibeldeler som er tilgjengelige på mange større og mindre butikker som eies av kristne.
Det finnes en rekke slike hefter, noen utgitt i forbindelse med jul og påske, noen hele evangelier, andre med utvalgte skriftsteder. Noen er spesielt godt egnet for evangelisering.

Det er pastor Li Cheng Nan som følger oss på besøk til noen av de stedene hvor heftene er i aktivt bruk. Han er ikke knyttet direkte til noen menighet, men preker der hvor han har mulighet når han blir invitert.

Pastor Li's hovedansvar i kirken er utgivelse av litteratur. Deres provins, Jiangsu, er den største i Kina når det gjelder slike utgivelser og en del av deres publikasjoner brukes også i andre provinser.

Tilbake til artikkeloversikt: Bibeldagen 2011


På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Jiang til Norge

Jiang Yu Chun besøker Norge i forbindelse med Bibeldagen 2011.

Jiang er kjent for sin lille, men svært viktige kristne bokhandel i Nanjing. I dag holder han ingen formelle kirkelige posisjoner, noe som gjør det mulig for ham å holde nær kontakt med alle kirkelige miljø i Kina. Han er også kjent som en meget frittalende person.

Som tidligere leder for Tre Selv kirkens bibeldistribusjon kjenner han bibelbehovet både fra innsiden og utsiden av kirken. Han er utdannet teolog, først fra kirkens seminar i Anhui-provinsen, senere fra den teologiske høyskolen i Nanjing. Søndager preker han fast i kirkene utenfor Nanjing og arbeider ellers i organisering av kristne fellesskap i byen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO