Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Da bibelbilen stoppet, stilte Wang Quan Chang og hans kone seg opp sammen med en rekke andre folk for å hjelpe til å bære de dyrebare kassene med bibler inn i den fullsatte kirken.

Foto: Da bibelbilen stoppet, stilte Wang Quan Chang og hans kone seg opp sammen med en rekke andre folk for å hjelpe til å bære de dyrebare kassene med bibler inn i den fullsatte kirken.

Kristne på landsbygda strømmer til for å få bibler

04. februar 2011.

Bibelbilen er nettopp kommet til landsbyen der den blir mottatt med stor festivitas. Kirkens musikkgruppe spiller opp, og mennesker synger gledessanger i det bilen kommer kjørende oppover den smale, humpete veien.

I det bilen stopper, stiller Wang Quan Chang (60) og hans kone seg opp sammen med mange andre for å hjelpe til å bære de dyrebare kassene med bibler inn i den fullsatte kirken. Wang er bonde på landsbygda i Henan, og forteller at han fikk sin første bibel da han ble kristen for 20 år siden.
— Det var et gammelt eksemplar på det tradisjonelle skriftspråket. Den brukte jeg så mye at den falt helt fra hverandre Hva skulle jeg gjøre? Så en dag jeg drev og arbeidet med en brønn fant jeg en bibel og en salmebok nedgravd i jorda, faktisk var de i veldig god stand. Jeg opplevde det som en hjelp fra Gud akkurat da jeg trengte en ny bibel. Nå er også den i ferd med å falle fra hverandre, men i dag håper jeg å få en ny bibel i erstatning!

Hver eneste benk er fullsatt i kirken som vanligvis tar mellom 200-300 mennesker. I tillegg må mange stå. Bak i kirken ligger en eldre kvinne i sengen sin. Hun ble båret dit av familien som ikke ville hun skulle gå glipp av denne spesielle hendelsen. Duan Xuezhi (69) ble kristen for et år siden og fikk da en bibel av datteren sin.
— Det er en bibel med veldig liten skrift, og det er vanskelig for meg å lese, sier han.
— Jeg er glad for at det er så mye lettere å lese i denne boken.

Les mer om bibelarbeidet på den kinesiske landsbygda .


På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO