Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Guo Hai Cheng (t.v) og He Chunxia studerer begge ved et av de teologiske seminarene i Henan.

Foto: Guo Hai Cheng (t.v) og He Chunxia studerer begge ved et av de teologiske seminarene i Henan.

Lederutdannelse

04. februar 2011.

Teologiske seminarer og bibelskoler er det mange av i Kina. Det er viktig å utdanne gode ledere i den voksende kirken. Å utstyre skolene med god litteratur er et av målene for Bibeldagen 2011.

«Jeg jobbet med å restaurere gamle hus,og nå ønsker jeg å fornye kirken min»

Guo Hai Cheng, 22, drømte om å bli rik, men Gud gav ham en ny drøm.
- Jeg jobbet i byggebransjen. Sjefen min var ikke kristen, men han likte den kristne arbeidsmoralen, så jeg gjorde det godt på jobben.
- En dag gikk jeg og nynnet jeg på en salme som fikk meg til å tenke på menigheten min hjemme, en menighet som hovedsaklig består av eldre mennesker. Jeg kjente sterkt på at Guds kirke ikke burde være en ”solnedgangs-kirke”, men en kirke for ny start.
- Jeg fikk et kall fra Gud! Jeg tilhørte en aktiv menighet i Beijing med god forkynnelse og mange unge som søkte til kirken. Jeg ønsket det samme for kirken min hjemme.
- Derfor søkte jeg meg til Henan bibelskole, og ble til min store glede akseptert. Da jeg fortalte sjefen min at jeg skulle slutte, spurte han meg hvordan jeg skulle tjene nok penger som forkynner. Jeg fortalte ham at Guds familie har uendelige rikdommer!
- Moren min var også veldig skeptisk til at jeg skulle slutte i jobben. Hun er bekymret for hvordan jeg skal leve og finne en kone dersom jeg ikke tjener godt. Men jeg ønsker å gi mitt liv til Gud, så for meg er det ikke et offer, men en velsignelse. Guo ønsker å få unge mennesker i sin menighet til å lese og leve etter Guds ord.
- Unge mennesker er interessert i Bibelen, men de fleste leser den med et kritisk blikk, som annen litteratur, sier han.
- Jeg ønsker å utfordre unge mennesker til å lese Bibelen uten forutinntatte og negative holdninger, men med et åpent sinn og ønske om å lære noe nytt. Jeg vet at jeg vil møte mye motstand. Men i Ordspråkene står det at «Guds veier er høyere enn mine veier», så jeg velger å stole på ham.

«Jeg ser store behov blant mine brødre og søstre»

He Chunxia, 39, ble kristen etter at hun erfarte hvilken forandring troen gjorde med faren hennes.
- Jeg studerer teologi fordi jeg ønsker å hjelpe mine brødre og søstre der jeg kommer fra. For mange er det å gå i kirken på søndag ikke noe mer enn et rituale, og når de går hjem igjen, har de ikke lært noe som helst. De engasjerer seg ikke i kirken, og de har ingen dyp overbevisning. Du trenger kunnskap for å lede folk til Kristus, så derfor er jeg her.
- Mannen min støtter meg i studiene, og bruker Guds ord for å oppmuntre meg når jeg er sliten og stresset. He var 23 år gammel da hun kjøpte sin første bibel. Det var dyrt for en fabrikkarbeider.
- Jeg bekymret meg ikke for at den kostet mye, sier hun.
- Jeg visste at det var veldig viktig at jeg hadde min egen bibel slik at jeg kunne lese den selv og forstå hva pastoren snakket om i kirken. Jeg finner alltid noe i Bibelen som gir styrke og innsikt og hjelper meg til å møte utfordringene i livet og i familien.

Tilbake til artikkeloversikt: Bibeldagen 2011


På Bibeldagen 2011 samler vi inn penger til:

  • Papir til bibeltrykking – 10 kroner for en bibel!
  • Oversettelse til minoritetsspråk
  • Bibeldeler til utdeling i kirkene
  • Litteratur til seminarer og bibelskoler

Vær med og støtt bibelarbeidet i Kina!

Fakta om Kina

  • 1 300 millioner innbyggere (20 % av verdens befolkning)
  • Over 50 forskjellige folkeslag, der Han-kinesere utgjør 92 %
  • Areal 25 ganger så stort som Norge
  • 30 provinser og regioner, 160 millionbyer.
  • Økonomisk vekst på 8-9 % årlig

Religion: 2010 1910 
Ateister/agnostikere 38 %  0 %
Kinesisk folkereligion 33 % 80 %
Buddhister 14 % 13 %
Kristne 9 % 0,5 %
Muslimer 2 % 5 %

Kilde: Center for Study of Global Christianity 2009

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO