Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

Sergej og hans kone hadde store problemer med alkohol som også brøt dem ned psykisk. Men Gud hadde en annen plan for dem begge.

Foto: Sergej og hans kone hadde store problemer med alkohol som også brøt dem ned psykisk. Men Gud hadde en annen plan for dem begge.

Vitnesbyrd fra Kharkov

09. mai 2011.

I en adventkirke i Ukrainas nest største by Kharkov får vi to sterke vitnesbyrd om kraften i Guds ord.

Vitnesbyrd 1:

Mine selvmordsforsøk var ikke med i Guds plan

Sergej melder seg for å fortelle sin historie fram til kristen tro.
- Jeg har nok Ukraina-rekord i selvmordsforsøk, sier Sergej med et alvorlig smil.
- Jeg drakk og levde et håpløst liv. Jeg ble tidlig forlatt av foreldrene mine og vokste opp hos besteforeldrene. Bestefar var selve hovedlangeren i landsbyen vår og produserte alltid alkohol. Hjemme var det mye drikking, og etter hvert ble det slik at jeg ikke kunne spise uten først å ta en dram. Jeg ble både syk og svak og hadde ikke styrke til å utføre arbeidet mitt. En gang jeg slåss i fylla, fikk jeg en hodeskade og havnet på sykehus.

Det var da jeg forsøkte å ta mitt eget liv. Jeg prøvde alle måter. Flere ganger skar jeg over pulsårene, men ble stanset og hjulpet hver gang. Jeg prøvde også å skjære over strupen med et barberblad, men overlevde også det. Jeg kastet meg ut av vinduet på sykehuset, og da ikke det nyttet heller tok jeg en overdose tabletter. Da jeg forsøkte å henge meg, så brakk greinen jeg festet tauet til. Da jeg gikk ut i skogen for å spise giftig sopp, fikk jeg bare diaré, men overlevde. Selv ikke en liter eddik hjalp. Jeg ble sendt til psykiatrisk kontroll, men etter to uker sendte de meg ut derfra og sa jeg var frisk.

- Hvorfor er det så vanskelig for meg å avslutte livet mitt, sa jeg til meg selv. Senere forstod jeg jo at dette var en del av Guds plan. Min kone var også alkoholiker, og en dag ga en kristen henne et nytestamente, og det forandret henne. Etter hvert begynte også jeg å lese, og da gikk det bare noen uker før jeg også måtte bøye meg for Kristus. Nå har vi fått et nytt liv. Vi har tre barn og jeg studerer teologi for å bli pastor. Gud er god med oss, men veien fram til kristen tro var lang.


Vitnesbyrd 2:

Nå er Bibelen Livets brød for meg

— I dag er Bibelen livets brød for oss, sier ekteparet fra byen Kharkov.

- Jeg arbeider som stålarbeider på en traktorfabrikk i Kharkov. Jeg var en håpløs alkoholiker i mange år, og var kjent for å kunne drikke mer enn de fleste. Jeg var vond å ha i huset, slo kona mi og var svært vanskelig å leve med. Det var min kone som først ble en kristen. I adventkirken fikk hun med seg en bibel hjem.
"Dette må du også lese", sa hun til meg, "der står det mye interessant for deg". Men jeg var ikke interessert. Først da jeg ble skadet i en arbeidsulykke forsto jeg at jeg kunne dø når som helst. Igjen oppfordret kona mi meg til å lese Bibelen. Da gikk det opp et lys for meg, jeg leste hele NT og fortsatte med Salmenes bok, og bestemte meg for å bli med min kone på gudstjenesten. Nå har jeg ikke drukket på to år og har fått et fullstendig nytt liv.

- I dag er Bibelen livets brød for meg. Jeg gjør det jeg kan for å dele den med andre, både på jobben og ellers. Arbeidsformannen min lar oss få lese høyt fra Bibelen i noen pauser i løpet av uken. Stadig flere på jobben vil vite mer om Bibelen. Det er viktig at vi sår Guds ord der vi har anledning. Så er det opp til Gud å gi vekst.

Mannens kone kommer for å bevitne historien. Hun er litt sjenert, men smiler strålende når hun sier:
- Det var et helvete å være gift med ham. Tenk deg hvordan det er hver kveld å vente på at han kommer full hjem, og er sur og sint og slår deg for den minste ting. Jeg ba lenge for ham, og nå er han totalt forandret. Vi har det vidunderlig sammen. Det er et nytt liv for oss begge. Gud være lovet for at han grep inn i våre liv!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO