Gå til innhold

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

En glad dag. Den første nattverden

Foto: En glad dag. Den første nattverden

En glad dag

22. august 2011.

- Jeg klarer ikke å fortelle dere hvor glad jeg er i dag! Fru Semonyonova smiler fra øre til øre. I dag er også Jesus glad!

Det var dagen da hun mottok sin første nattverd i den katolske kirken «Den hellige treenighets-kirken» i Almaty. Det er vanlig i Kasakhstan at bestemor i huset har en sterk posisjon, hvis hun blir kristen, får hun ofte med seg resten av familien til kirke. Men for bestemor Semonyonova var det annerledes.

- Jeg så hvordan datteren min, Svetlana, forandret seg. Hun vokste i tro, hun skrev dikt og jeg leste dem og ble berørt, hun sang og jeg hørte, sier hun og understreker at det var datteren som førte henne til Jesus.

- Jeg har vært lærer i skolen og fortalt barn at Gud ikke eksisterer. Nå når jeg er blitt 72, kjenner jeg dypt i mitt hjerte at jeg tok feil. Han eksisterer! Og vi lever i en god tid i dette landet; vi kan fritt gå til kirke, sier hun og takker presten sin for ett års opplæring i kristen tro før hun fikk gå til nattverd.

På spørsmål om hva som er hennes favorittbibelvers, svarer hun: Johannes 3,16!