Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Gutter på barneleir

Foto: Gutter på barneleir

Barnebiskopen med glød for bibelspredning

20. oktober 2011.

- Det er godt å se barn med entusiasme for bibelhistoriene og den kristne tro. Voksne og eldre mennesker har vanskelig for å forandre tenkemåten sin, mens unge mennesker på en helt annen måte er åpne for de fantastiske historiene og budskapet i Bibelen.

Det er biskop Sepouh Chouldjian i Gougark bispedømme som slik beskriver sin store interesse for kristent barne- og ungdomsarbeid.

- Jeg legger det inn over våre prester at de spesielt må huske arbeidet blant barn og unge. Og her er sommerleiren viktig. Vi arrangerer fem leirer, hver leir går over to uker. 200 barn fra ni år og oppover er med på hver leir, det betyr at vi når 1000 barn hver sommer! Bibelselskapet ordner med en barnebibel ved hver seng. Søndagsskolelærere er med som leirledere.

Det er tydelig at biskop Chouldjian er stolt av leirprogrammet i bispedømmet. Men han innrømmer at det er store utfordringer også, ikke minst økonomisk. Det koster 200 dollar for hver deltaker på en slik toukers leir, det er ikke mange som kan betale selv. Å få flere støttespillere er helt nødvendig!

Men biskopen legger bekymringene til side og fortsetter: - Uansett, hittil har vi klart det. Og leirprogrammet er jo så bra! Studenter fra det teologiske seminaret er med som praktikanter. Til og med vår kirkes overhode, Katholicos, har vært her to ganger. Og de statlige myndighetene har også vært her for å se og lære.

Biskopen reflekterer også over andre utfordringer i bispedømmet sitt.

- Vi har for få folk. Vi skulle vært mer ute i landsbyene. I dag må vi ofte konkurrere med sekter som kommer fra Vesten, så som Mormonere og Jehovas vitner. De kaller seg kristne, men forkynner egentlig ikke Kristus.

Biskopen har samarbeidet med Bibelselskapet siden 1996, da de delte ut 300 barnebibler til skoler. Siden da har det vært flere samarbeidsprosjekter. Fremdeles er det slik at mange synes det er for dyrt å skaffe seg sin egen bibel. Å subsidiere prisen vil hjelpe mye, mener han. Og nå har Bibelselskapet åpnet en bibelbutikk i byen Vanadzor.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO