Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Takket være norske bibelvenner har László Orban i Det rumenske bibelselskapet endelig kunnet bytte ut sin 1980-modell Lada. Innfelt: Illustrasjonsbilde av tilsvarende modell som Bibelselskapet har kjøpt.

Foto: Takket være norske bibelvenner har László Orban i Det rumenske bibelselskapet endelig kunnet bytte ut sin 1980-modell Lada. Innfelt: Illustrasjonsbilde av tilsvarende modell som Bibelselskapet har kjøpt.

Ny bil til László

06. januar 2011. Bjørn Håkon Hovde

Norske bibelvenner tok høsten 2009 initiativ til en kronerulling til Det rumenske bibelselskap. Målsetningen var å skaffe en driftssikker bil til bibeldistribusjon nordvest i landet. Takket være gode givere er bilen nå anskaffet.

Nytt om Bibelen nr. 3 2009 rapporterte spesialkonsulent Dag Kjær Smemo fra bibelarbeidet i Romania. Som passasjer i László Orbans 1980-modell Lada opplevde han øyeblikk han gjerne skulle vært foruten.
- Bilen hans husker jeg godt, vi kom akkurat frem til kontoret i Cluj-Napoca før den brøt sammen og vi måtte dytte den de siste meterne inn på parkeringsplassen, fortalte Smemo etter reisen til Transylvania, nordvest i Romania.

Problemer for bibelarbeidet
László Orban har ansvar for regnskap, besvarer telefoner og bestiller varer. Inntil oktober i fjor benyttet han sin egen 28 år gamle medtatte Lada. Bilen stoppet rett som det var, og når den stopper betyr det at bibeldistribusjonen får problemer. Det rumenske bibelselskap uttrykte derfor et stort ønske om å få en ny bil til arbeidet i denne regionen.

Kronerulling
Denne historien grep Petter Lid, en av mange norske bibelvenner. Lid ringte til Bibelselskapet og foreslo å starte en kronerulling til László Orban. «Jeg leste historien om bibelmannen i Lada og jeg vil gi 1000 kroner og vil gjerne oppfordre andre til å gi. Klarer vi å samle inn 100 000 kroner holder det til en driftsikker bil» oppfordret Petter Lid.

Ny bil
I desember kunne Bibelselskapet rapportere at kronerullingen hadde båret frukter: 6. oktober i fjor kjøpte Det rumenske bibelselskapet en 2008-modell Dacia Logan med lav kilometerstand. Dacia er et rumensk bilmerke som er lite kjent i Norge, men bilen er driftssikker og stor nok til å frakte bibler i områdene rundt Cluj-Napoca som befolkes av både rumenere og ungarere. Bibelselskapet ønsker å takke Petter Lid som tok initiativ til kronerullingen og til alle norske bibelvenner som har vært med på å muliggjøre kjøp av ny bil til László.

Bibelselskapet i Romania trenger absolutt ny bil. Bli med på kronerulling!

László Orban hadde begrenset plass i bagasjerommet på den 28-år gamle bilen som nå er byttet ut.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO