Gå til innhold

22 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.

I boken finner vi bønner, sanger, fortellinger, informasjon om bibelarbeidet i Kina, om hvordan de arbeider for å spre evangeliet, om utfordringer og håp for kirken i Kina. Jeg har mye å lære, skriver Vårt Lands anmelder.

Foto: I boken finner vi bønner, sanger, fortellinger, informasjon om bibelarbeidet i Kina, om hvordan de arbeider for å spre evangeliet, om utfordringer og håp for kirken i Kina. Jeg har mye å lære, skriver Vårt Lands anmelder.

Vekk opp din kirke, og begynn med meg

24. april 2013.

«En bok til alle som har et bankende hjerte for Kina», leser vi bak på boken Vekk opp din kirke og begynn med meg som Bibelselskapet har gitt ut.

Her blir vi tatt med til Kina og får møte kristne trossøsken der. Vakre bilder og korte tekster minner oss om at ikke alle kristne lever under samme vilkår som vi. Mange kristne har møtt og møter motgang. De er «som en vakker juvel som har blitt slipt og pusset», leser vi.

Kinesisk bønn
Allerede fra begynnelsen av boka, blir tonen satt gjennom den kinesiske bønnen «Vekk opp din kirke»:
«Herre, vekk opp din kirke, og begynn med meg!
Herre, gjør din menighet levende, og begynn med meg!
Herre, skap fred overalt på jorden, og begynn med meg!
Herre, bring din kjærlighet og sannhet til alle mennesker, og begynn med meg!»

70 millioner kristne
I boken finner vi bønner, sanger (både på kinesisk og norsk), fortellinger, informasjon om bibelarbeidet i Kina, om hvordan de kristne arbeider for å spre evangeliet, om utfordringer og håp for kirken i Kina, om norske misjonærer som hadde et brennende hjerte for kineserne. Tekstene er samlet og redigert av Anne Kristin Aasmundtveit, mens Dag Kjær Smemo har tatt de fleste bildene.

Jeg ser på bildene og leser litt her og der. Ser hvor glade mine trossøsken er for sin tro og sine bibler. Jeg tenker at de er så inderlige i sin trosutøvelse. Så fantastisk at norsk misjon har fått være med og gi dem evangeliet, at mange har kommet til tro, og at de nå trykker bibler selv, osv. De står på for evangeliet, de viser glede og pågangsmot. Jeg har mye å lære av dem. Derfor bør jeg be sammen med dem: «Herre, vekk opp din kirke, og begynn med meg!»

Anmeldt av Randi Hegle i Vårt Land.
Les hele anmeldelsen her

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO