Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Gabriele, åtte år, leser en barnebok

Foto: Gabriele, åtte år, leser en barnebok

Gabriele på åtte år får bibelbøker

11. mai 2012.

“Bibelen gir hjelp for barn og foreldre i en vanskelig situasjon”.

Gabiele kan for tiden ikke gå. Hun har kreft og er innlagt på et sykehus i en forstad til Vilnius. Da det kommer besøk på avdelingen hennes, samtykker hun, om enn noe motvillig, i å bli trillet ut der samlingen finner sted. Men det tar ikke lang tid før ansiktet hennes begynner å lyse opp. Noe har kvikket opp hverdagen for denne åtte år gamle jenta. Kanskje er det sangen som blir sunget, eller kanskje er det kakene som Bibelselskapets folk har med seg, som får Gabriele og de andre barna på sykehuset til å kvikne litt til. Besøket er kjærkomment, det er et lite avbrekk i en tøff hverdag der sykdom preger dagene.

Mange av barna på avdelingen er svake. Men de fleste synger med i sangene og spiser kake. Deretter forteller Bibelselskapets leder, Vilhelmina Kalinauskiene, litt om Bibelselskapet. Hun deler også ut bibelhefter og nytestamenter til barna. Gabriele tar glad imot alt hun kan få, og blir deretter trillet tilbake til rommet sitt. Moren hennes smiler og takker Bibelselskapet og de andre besøkende. Besøket har fått hennes datter til å glemme sykdommen, om enn for en kort stund.

Vilhelmina legger også igjen bibelhefter og nytestamenter i hyllene på sykehusets oppholdsrom. Sykehuset har ingen penger til innkjøp av bibler eller bøker, og sykehusets ledelse er glad for gavene fra Bibelselskapet.

Vilhelmina sier at Bibelselskapet ser det som en viktig oppgave å gi disse menneskene som lider så mye, åndelig hjelp i en vanskelig tid. ”De fleste har ikke råd til å kjøpe en bibel selv,” sier hun.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO