Gå til innhold

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Foto:

Russisk i Litauen

12. mai 2012.

En betydelig andel, hele 10 %, av Litauens befolkning har russisk som morsmål. Det er fortsatt både russiske skoler og kirker i Litauen. For landets russiskspråklige innbyggere har det vært vanskelig å få tak i bibler og bibelmateriell. Det er nå en viktig oppgave for Bibelselskapet i Litauen å hjelpe dem med dette.

Bibelselskapet besøkte nylig en russisk ortodoks prest, fader Oleg, i byen Siauliai, nord i Litauen. Ved første blikk ser fader Oleg ikke ut som det man vanligvis forbinder med en ortodoks prest - med jeans under prestekjolen og mobiltelefonen til øret. Dessuten viser det seg at han er en god fotograf og en ivrig gitarspiller. ”Begge deler kan brukes til å fremme Guds rike,” sier han. Men når det gjelder å få tak i bibler og annet materiell på russisk til menigheten sin, er han tradisjonell. Han er svært glad for kontakten med Bibelselskapet som kan hjelpe menigheten hans med å få tak i bibler på russisk.

“Jeg ble klar over Bibelselskapet gjennom en annen ortodoks prest som sitter i styret for Bibelselskapet,” sier han.” Tidligere fikk vi bibler fra Hviterussland. Men det blir lettere for oss å skaffe bibler på russisk nå gjennom Bibelselskapet,” avslutter han fornøyd.