Gå til innhold

18 Hvem er en Gud som du,
en som tar bort skyld og tilgir synd
for den resten han eier?
Han holder ikke evig fast på vreden,
for han vil gjerne vise miskunn.

Generalsekretæren har ordet

21. august 2013. Ingeborg Mongstad-Kvammen

«Vårt samarbeid med Det kasakhstanske bibelselskapet og med Nelly Bube gir viktige ringvirkninger også i Norge.»

Generalsekretæren Ingeborg Mongstad-KvammenEt av de første oppdragene jeg hadde som ny generalsekretær i fjor, var å være vertinne for den kasakhstanske kunstneren Nelly Bube, sammen med Det kasakhstanske bibelselskap. Nelly Bube er en meget anerkjent kunstner i Kasakhstan, mest kjent for sine nomademotiv. Da Bube kom til tro, forandret hennes kunstneriske uttrykk seg dramatisk. Tidligere hadde hun alltid malt svært mørke bilder, nå kjente hun at hun måtte gi uttrykket mer farge og gull. Gull er symbolet for Gud i den østlige kunsttradisjon. Nelly Bube hadde gjennom Bibelens tekster møtt den treenige Gud, som forandret livet hennes slik at gleden og lovsangen også måtte vise seg i kunsten hennes.

I fjor satte vi opp en vandreutstilling kalt Sennepsfrøet med av 56 av bildene hennes. Hele utstillingen ble plassert i kirkerommet. Under gudstjenesten i Vågsbygd kirke på åpningsdagen for utstillingen, med Nelly Bube til stede, sa presten da han så ut over menigheten og maleriene: «Det føles som at vi feirer gudstjeneste midt i Bibelen.» Målet for utstillingen var å åpne Bibelen for flere, gjennom møtet mellom bibel, kunst, kultur og kirke.
Utstillingen var blant annet i Vågsbygd, Stavanger, Karmøy, Fitjar, Oslo, Bergen og Askim. Den fungerte godt som et møtepunkt mellom skole og kirke. Flere enn 12 000 mennesker så Sennepsfrøet i 2012. Bibelen ble åpnet på nytt for svært mange av disse gjennom kunsten fra Kasakhstan. Dette ville aldri skjedd om det ikke var for vårt forhold til Bibelselskapet i Kasakhstan. Det er ikke slik at vi som kan gi mye til bibelarbeidet i Kasakhstan, ikke får noe tilbake. Tvert i mot. Vårt samarbeid med Det kasakhstanske bibelselskapet og med Nelly Bube gir viktige ringvirkninger også i Norge. Vårt formål er å utbre Den hellige skrift. I fjor gjorde vi dette enda bedre, på grunn av vandreutstillingen fra Kasakhstan. Vi har den ennå. Nøl ikke med å kontakte oss dersom du skulle fatte interesse for å ha den i ditt lokalsamfunn!

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO