Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Maloula ligger ca 56 km nordøst for Damaskus i Syria. Det er en av de siste stedene på jorden der vestarameisk er i bruk, det språket som Jesus talte.

Foto: Maloula ligger ca 56 km nordøst for Damaskus i Syria. Det er en av de siste stedene på jorden der vestarameisk er i bruk, det språket som Jesus talte.

Jihadister har inntatt Maloula

11. september 2013. Bibelmisjonsleder Bernt Greger Olsen

Media rapporterer at Maloula er overtatt av jihadister og den ortodokse kirken melder at åtte prester er savnet fra stedet.

I disse dager er det åtte år siden jeg besøkte byen Maloula i Syria. Dette er et sted man aldri glemmer og ikke minst besøket i en av de gamle kirkene hvor arameisk, språket Jesus brukte til daglig, fremdeles er i bruk. Nå er altså åtte prester bortført av jihadister.

Dessverre har jeg mistet kontakten med Aleppo. Det har ikke vært mulig å komme gjennom på telefon eller på andre måter i snart to uker - og det gjør mange av oss urolige. Rett før kontakten ble brutt fikk vi meldinger om mangel på mat fordi byen er helt blokkert. Meldingen da var matkøer på fire fem timer for å skaffe seg brød. Og ingen tilgang på frukt eller grønnsaker – mens Syria normalt bugner av grønt på denne årstiden.

Jeg vet at situasjonen er verre enn noen gang tidligere, men jeg skulle gjerne visst hvordan de har det akkurat nå.

Be for fred i Syria!

Følg situasjonen i Syria på Bernt G. Olsens blogg

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO