Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Ramez Atallah er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskapet.

Foto: Ramez Atallah er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskapet.

– Folk vil ha Bibelen

26. september 2014.

Ramez Atallah (67) er generalsekretær i Det egyptiske bibelselskapet. Han forteller ivrig om arbeidet som Bibelselskapet driver, og om visjonene for arbeidet:

– Før drev Bibelselskapet bare med trykking og import av svarte bibler med gullskrift. Men vi hadde en visjon om at Bibelselskapet kunne gjøre mer enn dette.

– Vi fikk satt opp store plakater langs hovedveien inn til Kairo, og annonser for Jesusfilmen på forsida av store aviser. Vi profilerer Bibelselskapet som et vanlig firma, ikke som en religiøs organisasjon. For vi selger et svært viktig produkt, som er Bibelen.

– Vi så at en kjede med pizzabutikker hadde et felles, femsifret telefonnummer over hele landet. Det samme skaffet vi oss. Nå kan du ringe 19250, samme hvor du er i landet, og du kommer til den nærmeste av de 16 bibelbutikkene våre. På internett kan du skrive inn www.19250.com, og du kommer til nettsida vår.

– Vi begynte også å være med på bokmesser. Vi ble med på den store bokmessa i Kairo og opplevde at salget gikk til himmels. På to uker solgte vi 7.000 nytestamenter. Vi bruker resten av året til å takke Gud for det som skjer på bokmessa!

– Framgangen til Bibelselskapet i Egypt kommer av at Den koptisk-ortodokse kirken er veldig glad i Bibelen. De setter Bibelen høyt og vil gjerne at alle skal lese i Bibelen.

«Uten Bibelselskapet ville vi ha mistet alle barna» sier prestene i den koptiske kirken. I dag har de hundretusenvis av barn i søndagsskolene sine. Den største koptiske søndagsskolen har over 10.000 barn.

– I 2012 samlet vi inn 7 millioner kroner fra egyptiske givere. Pengene må samles inn i kontanter, hjemme hos giverne. Vi har team av arbeidere som reiser rundt i hjemmene. Innsamlingsarbeidet gir oss troverdighet. Det er lettere å be om støtte utenfra når vi kan vise at egypterne også samler inn gaver til bibelarbeidet.

– Samarbeidet med den koptisk-ortodokse kirken gir oss legitimitet. Vi har jevnlig møter med de 100 biskopene i kirken, og mange av dem brenner for bibelarbeidet. Biskopene kommuniserer dette videre til prestene i sitt bispedømme. Mange steder er det biskopen som deler ut barnebibler til barna i kirken sin.

– Fra midten av 1900-tallet har det gått en bibelvekkelse over den koptisk-ortodokse kirken. De så at alle barna gikk til de protestantiske søndagsskolene. Derfor startet de sine egne søndagsskoler. Vanlige lekfolk måtte studere Bibelen hver uke for å undervise på søndagsskolen - og de ble selv forandret gjennom bibellesingen. Dette er en stor bevegelse som har gått over hele landet.

– Alle disse unge menneskene som startet som søndagsskulelærere, ble 30-40 år senere ledere i den koptisk-ortodokse kirken. Gjennom søndagsskolen ble de glade i Bibelen - senere tok de bibelgleden med seg inn i lederstillingene.

– I hver koptisk kirke er det hver uke bibelstudium med presten. Pave Shenouda hadde bibelundervisning i St. Markus-katedralen i Alexandria hver onsdag i alle år, hvor 7.000 mennesker kom for å høre. I dag fortsetter pave Tawadros med den samme tradisjonen.

– Vår framgang kommer av at folk i Egypt vil ha Bibelen, avslutter Ramez Atallah.

Last ned artikkel i Word-format og bilde i høy oppløsning (Zip-fil)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO