Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

BM: Pave Tawadros II holdt koptisk gudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo under sitt besøk i Norge 19. juni 2014.<br />NN: Pave Tawadros II heldt koptisk gudsteneste i Trefoldighetskirken i Oslo under besøket sitt i Noreg 19. juni 2014.

Foto: BM: Pave Tawadros II holdt koptisk gudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo under sitt besøk i Norge 19. juni 2014.
NN: Pave Tawadros II heldt koptisk gudsteneste i Trefoldighetskirken i Oslo under besøket sitt i Noreg 19. juni 2014.

– La Bibelen ligge åpen

11. desember 2014. Hans Johan Sagrusten (tekst og foto)

Pave Tawadros II er leder for 12 millioner koptiske kristne. Han er opptatt av at alle familier skal lese i Bibelen hver dag. Rådet hans er enkelt: «Du skal aldri lukke Bibelen, men la Bibelen ligge åpen!»

Det går en bibelvekkelse over den eldgamle koptiske kirken. Hver uke holder alle koptiske prester og biskoper en bibeltime for menigheten sin. Pave Shenouda III, som var pave fra 1971 til 2012, startet denne tradisjonen, og pave Tawadros II holder den ved like. Hver uke blir bibeltimen til paven lagt ut på internett. Under sitt besøk i Oslo i juni sa paven:

– Bibelen har kraft til å forandre både enkeltmennesker og hele samfunnet. Derfor oppfordrer vi alle familier til å lese i Bibelen - hver dag! Vi sier: Du skal aldri lukke Bibelen. La Bibelen ligge åpen! For da vil Bibelen kalle deg til å lese videre.

Paven understreker at Bibelselskapet i Egypt gjør et svært godt arbeid.

– Bibelselskapet kommer stadig med nye produkter. Nå har vi Bibelen i ulike former, størrelser og farger, og i både trykte og digitale formater. Ramez Atallah og de andre i Bibelselskapet i Egypt arbeider svært hardt! Jeg kjenner dem og har møtt de fleste av dem.

– Nå er det bibelstudiegrupper i alle kirker i Egypt, for både barn og ungdom, par og familier. Vi samarbeider nært med Bibelselskapet om nye prosjekter for å nå ut til folk i Egypt med Bibelen.

– Jeg vil gjerne si til det norske folk: Jeg er svært glad for at Bibelselskapet i Norge og det norske folk støtter arbeidet til Bibelselskapet i Egypt. Vi trenger virkelig materiellet som de lager. Vi setter stor pris på støtten til arbeidet som Bibelselskapet i Egypt driver. Mange takk!

Om pave Tawadros II:
Pave Tawadros II
Pave Tawadros II

Bibeltimer på internett

På nettstedet YouTube.com blir det hver uke lagt ut en ny bibeltime av pave Tawadros II. Hver onsdag holder han en enkel bibelundervisning i katedralen i Kairo, for tusenvis av fremmøtte. Mange flere lytter til bibeltimen på internett. Også leserne av Bibelgaven kan finne disse bibeltimene ved å søke etter ordene «Tawadros sermon» på YouTube.com.
Last ned artikkel i Word-format og bilder i høy oppløsning (Zip-fil)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO