Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

- Før jeg ble kristen, hadde jeg ikke så godt forhold til kona mi, sier Ahmed (49).

Foto: - Før jeg ble kristen, hadde jeg ikke så godt forhold til kona mi, sier Ahmed (49).

Berørt av Guds kjærlighet

14. august 2014.

Vi kommer til det lille huset der Dalila og Ahmed bor og blir ønsket velkommen med varme smil og den søte duften av mynte-te. Det lille hjemmet er fylt av en fredelig atmosfære. Men slik har det ikke alltid vært.

- Før jeg ble kristen, hadde jeg ikke så nært og godt forhold til kona mi og de tre barna våre, sier Ahmed (49).

- Det som har skjedd med oss, er en stor nåde. Og Gud fortsetter å arbeide i oss. Vi leser Guds Ord sammen hjemme, og alle kan dele bibelvers med hverandre – selv Ryan, den yngste gutten vår på 11 år. Han er veldig stolt av tegneseriebibelen han har fått av Bibelselskapet. Han sier at han har den fineste Bibelen av oss alle!

Det var Rakel, den eldste datteren til Dalila og Ahmed, som ble kristen først, for 12 år siden. Hun var bare 14 år den gangen.

- Det som jeg ble grepet av, var bibelverset «Gud er kjærlighet». Dette rørte meg dypt, sier hun.

- Før hadde jeg bare hørt at Gud er streng og ikke vil tilgi. Det var helt utrolig å høre at han er kjærlighet! Et enslig hefte med et av evangeliene var alt de hadde i den nystartede, lille huskirken i landsbyen, og dette evangeliet gikk på omgang. Men det var mange som ønsket å lese i det. Så den unge jenta Rakel skrev ned alle bibelversene hun hørte under gudstjenestene, slik at hun kunne dele dem med andre. Og da hun fortsatte å dele bibelvers hjemme, ble også faren interessert.

- Jeg var overveldet over den forandringen jeg hadde sett hos søskenbarna mine, som var blitt kristne, sier Ahmed.

- Familien vår hadde vært så hardhjertet og splittet. Men da jeg hørte det Rakel delte fra Bibelen, tenkte jeg at dette var et godt budskap. Jeg begynte å gå i kirken, og i 2005 ble jeg kristen.

- Jeg fikk et Johannesevangelium fra Bibelselskapet. Et år senere kunne jeg kjøpe meg et nytestamente, og enda et år senere kjøpte jeg en hel bibel. Jeg er så takknemlig for disse bøkene! Du forstår – alle er svært fattige her, og vi kunne aldri ha kjøpt en bibel til full pris. Dalila (43) ble gift med Ahmed da hun var 15 år. Hun sier at hun hatet mannen sin, som hun ikke hadde valgt selv.

- Mannen min var alltid sint, han drakk og brukte stoff. Jeg sa ingen ting, men prøvde å klare meg så godt jeg kunne. Først da vi kom hit til landsbyen, fikk jeg høre om Jesus. Men jeg var ikke interessert; islam hadde en stor plass i livet mitt på den tida.

Dalila innrømmer at islam ga henne en trygghet. Hun var ikke lykkelig, men følte at det hun gjorde var riktig. Det tetteste båndet til islam, og det som var vanskeligst å bryte, var fasten Ramadan. Hun følte at det ville være galt, dersom hun ikke holdt fasten. Men over tid ble Dalila grepet av å se forvandlingen hos Ahmed. Hun hadde også flere drømmer som fikk henne til å tenke nytt om livet.

- Jeg er overbevist om at drømmene var en av måtene Gud talte til meg på, jeg som var analfabet og ikke kunne lese Bibelen.

I dag lytter hun til Bibelen på lydkassett, men fremdeles får hun drømmer som gir henne mot og styrke i troen.

Det er mindre enn ti år siden Dalila og familien hennes ble kristne, men ordene i Bibelen hjelper og styrker dem i dagliglivet, gjennom bibelbøker, lydkassetter og tegneserier. Vi kan være med og hjelpe nye kristne i Algerie til å bli bevart i troen, ved å støtte bibelarbeidet i landet.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO