Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

Huset på bildet er ikke huset til kvinnen som er omtalt i teksten.

Foto: Huset på bildet er ikke huset til kvinnen som er omtalt i teksten.

- Hjertet mitt slår raskere for Jesus

14. august 2014.

Hun bor i nærheten av huset der den lille huskirken møtes. Når det er gudstjeneste og mannen hennes ikke er hjemme, sitter hun på gårdsplassen sin og hører på sangene de synger.

- Jeg har bedt til Gud om at mannen min måtte gå ut i dag, så jeg kunne komme og snakke med dere, sier nabokona da hun kommer inn. Hun smiler sjenert og ser ut som om hun skal bryte ut i gråt når som helst.

- Straks jeg hørte at noen kristne skulle komme på besøk, fikk jeg lyst til å snakke med dere og be sammen med dere.

- Hjertet mitt slår raskere for Jesus når jeg hører sangene, og jeg sier stille for meg selv: «Amen, amen».

- Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg savner å gå i kirken. Jeg håper at jeg en dag skal kunne oppleve gleden i fellesskapet der.

Hun har vært kristen i tre år. Mannen hennes er ikke kristen, og han er hard mot henne. Hun får ikke gå ut av huset, og ikke i kirken. De to døtrene, som også er kristne, får heller ikke gå ut av huset, fordi de har nådd gifteklar alder. Denne moren og døtrene hennes opplever det som mange kvinner i Algerie går gjennom: De er innelåst hjemme av ektemannen eller faren.

Hun kan ikke gå i kirken eller på kristne møter, og hun kan ikke lese i Bibelen. Derfor er troen hennes svært enkel. Men hun kan Fadervår og ber bønnen ofte. Hun forteller at hun faster jevnlig, og at hun roper til Gud om at han må røre ved mannen hennes. Vi ber sammen med henne, før hun skynder seg tilbake, engstelig for at mannen skal komme hjem.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO