Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Pastor Chen Zhi (56) er president i kirkerådet i Hunan-provinsen. Han er godt kjent i kirkene og tar oss med til menigheter både i byene og på landsbygda.

Foto: Pastor Chen Zhi (56) er president i kirkerådet i Hunan-provinsen. Han er godt kjent i kirkene og tar oss med til menigheter både i byene og på landsbygda.

- En gyllen mulighet

04. desember 2014. Hans J. Sagrusten | Foto: Hans J. Sagrusten

Det kinesiske samfunnet endrer seg, og det samme gjør kirken. Før lå de fleste kirkene på landsbygda, men nå er det flest i byene. Dette er en følge av politikken til myndighetene. De ønsker å flytte folk fra landsbygda til byene, for å løfte dem ut av fattigdommen.

– For tretti år siden bodde 80 prosent av innbyggerne på landsbygda, men i løpet av fem år vil nærmere 60 prosent bo i byene. Denne omstillingen har store følger for kirkene, sier Pastor Chen Zhi som er president i kirkerådet i Hunan-provinsen.

– I dag da folk har flyttet inn til byene, har de bedre utdanning og vet mer om verden. Kirken kan ikke lenger arbeide på samme måte som før, men må fornye arbeidet sitt overfor en ny generasjon. Her i Hunan satser vi blant annet på en fornyelse av sangen og musikken i gudstjenestene.

– Vi vil også fokusere mer på åndelig dybde enn på stor vekst. Det er enda viktigere at de kristne vokser i åndelig modenhet enn i antall. Derfor satser vi på bibelstudiegrupper og søndagsskoler, lederopplæring og bøker til pastorer og studenter.

Noen lokale myndigheter ønsker ikke at barn under 18 år skal være med i religiøse aktiviteter og oppfordrer derfor ikke til søndagsskoler i kirkene. Men pastor Chen viser til at grunnloven sikrer trosfrihet for alle og har oppfordret mange kirker i Hunan-provinsen til å starte og drive søndagsskolearbeid.

– Vi har en gyllen mulighet. Kina går gjennom store endringer, mot et nytt og urbant samfunn. Menneskelig talt er folk mer åpne i slike tider med omstilling. Det er mye større åpenhet enn for bare ti år siden. Vi må bruke denne muligheten, sier pastor Chen.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO