Gå til innhold

1 Da kan himmelriket sammenlignes med ti brudepiker som tok oljelampene sine og gikk ut for å møte brudgommen.

Telefonnummer - bestilling av julekort

I disse dager vil mange finne et vedlegg til Agenda 3:16, Ennå er det håp, Vårt Land, Dagen, Norge IDAG og Korsets Seier fra Bibelselskapets misjonsarbeid Bibelgaven. I dette vedlegget ligger et bestillingskort for flotte julekort. Dessverre har det sneket seg inn feil i telefonnummer på dette bestillingskortet. Riktig telefonnummer er 47 97 64 70.

Håp og forsoning tross forfølgelse

16. januar 2015.

I den vandaliserte og utbrente Amir Tadros-kirken i Minya, Egypt, synger flere av kirkens kor om forsoning, tilgivelse og framtidshåp.

Høsten 2013 opplevde de kristne i Egypt den alvorligste forfølgelsen på 700 år. Støttespillere til den avsatte president Morsi og Det muslimske brorskap angrep over 80 kirker og brente mange av dem til grunnen. Opprørerne drepte til og med et barn rett foran kirken hennes. De plyndret og angrep kristne forretninger, foreninger, hjem og skoler.

I byen Minya, 245 km sør for Kairo, kulminerte angrepene ved Amir Tadros-kirken. Mobben kastet molotov-coctails mot kirkebygget, sprengte inngangsdøren og plyndret eller brente det meste av kirkens bøker, møbler og utsmykking.

- Vår hensikt er likevel å vise barmhjertighet. Vi har omsorg for mennesker, ikke bygninger. Vi kan gjenreise bygninger, men vi kan ikke gjenreise en person som er drept eller skadet, uttalte pave Tawadros II til TV-kanalen Sat-7 etter angrepene.

I denne videoen er flere av kirkens kor samlet i de utbrente restene av Amir Tadros-kirken. De synger om håp, framtidstro og forsoning på tross av uretten som har blitt begått mot dem.

På Bibeldagen 2015 kan vi være med og støtte bibelarbeidet i Egypt.

Les mer om Bibeldagen.