Gå til innhold

1 Visdommen har bygd seg hus
og hugget til sine sju søyler.

<strong>Pavlo Tsytnaruk</strong> (midt i bildet) er elleve år gammel. Han leser ofte fra barnebibelen for søsteren <strong>Solomia</strong>, som er sju år. «Når jeg leser, er det akkurat som om jeg ser bibelhistorien inni meg, som i en film», sier han. Pavlo var mye syk som liten, forteller moren <strong>Luba</strong> (til venstre). «Men kanskje Gud har en spesiell plan for ham og vil bruke ham til noe stort i framtiden?»<br />Bilde fra Lviv 2. pinsekirke, andre pinsedag 2015.

Foto: Pavlo Tsytnaruk (midt i bildet) er elleve år gammel. Han leser ofte fra barnebibelen for søsteren Solomia, som er sju år. «Når jeg leser, er det akkurat som om jeg ser bibelhistorien inni meg, som i en film», sier han. Pavlo var mye syk som liten, forteller moren Luba (til venstre). «Men kanskje Gud har en spesiell plan for ham og vil bruke ham til noe stort i framtiden?»
Bilde fra Lviv 2. pinsekirke, andre pinsedag 2015.

Et åndelig sentrum

08. desember 2015.

«Ukraina er i dag det åndelige sentrum i Øst-Europa. Tradisjonelt har de protestantiske kirkene vært mest aktive til å bruke Bibelen. De har vært vant til å bli forfulgt; de har feiret hver gudstjeneste som om den kunne være deres siste - og for noen ble den det. Men nå ser vi at også de ortodokse og katolske kirkene fylles, til og med midt i uken.»

Bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen


I dette nummeret av Bibelgaven kan du lese om bibelarbeidet i Ukraina. Kirkene i landet opplever en strøm av mennesker som søker Gud, midt i den vanskelige situasjonen med krigen i øst. Mange ønsker seg en bibel som kan gi håp og trøst i en vanskelig tid. Reportasjene er skrevet etter en reise i Ukraina i juni 2015.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO