Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Telefonnummer - bestilling av julekort

I disse dager vil mange finne et vedlegg til Agenda 3:16, Ennå er det håp, Vårt Land, Dagen, Norge IDAG og Korsets Seier fra Bibelselskapets misjonsarbeid Bibelgaven. I dette vedlegget ligger et bestillingskort for flotte julekort. Dessverre har det sneket seg inn feil i telefonnummer på dette bestillingskortet. Riktig telefonnummer er 47 97 64 70.
I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

Foto: I august 2013 brente og ødela muslimske fundamentalister Bibelselskapets to bokutsalg i Assuit og Minia. Med hjelp fra bibelvenner Norge ble utsalgene raskt åpnet igjen. Bildet er fra bokhandelen i Assiut.

21 egyptiske martyrer

13. april 2015.

Igjen må kristne egyptere lide for sin tro. Men igjen er reaksjonen et budskap om tilgivelse.

Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen

For noen uker siden ble vi møtt med den grufulle nyheten at 21 kristne unge menn var blitt henrettet i Libya. De ble drept for sin tro, og slik gikk de inn i den lange rekken av kirkens martyrer gjennom århundrene.

Allerede fire dager senere hadde Bibelselskapet i Egypt en million traktater klare til utdeling, med sentrale vers fra Bibelen og et dikt som omtalte hendelsen i nabolandet Libya.

Da kirker, skoler og bibelbutikker ble brent for et par år siden i Egypt, var reaksjonen fra de kristne et budskap om tilgivelse. Også denne gangen var budskapet det samme: De som utførte den grufulle handlingen i Libya visste ikke hva de gjorde; selv om familiene til de drepte reagerte med sorg, kom svaret deres helt uventet på de ansvarlige: Det var et budskap om fred og tilgivelse.

Budskapet om kjærligheten er så mye sterkere enn det budskapet om hat og vold som vi de senere årene har sett så altfor mye av i denne delen av verden. For oss i Norge er den beste reaksjonen å gi hjelp til bibelutdeling i Midtøsten i dag. Vi mottar sterke vitnesbyrd om hva Guds Ord gjør med mennesker som fortviles over den volden de ser rundt seg.