Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Wubit Merkebe (25 år) er prosjektmedarbeider i Det etiopiske bibelselskap. (Foto: Hans J. Sagrusten)

Foto: Wubit Merkebe (25 år) er prosjektmedarbeider i Det etiopiske bibelselskap. (Foto: Hans J. Sagrusten)

Vitnesbyrd

09. juli 2015.

Les vitnesbyrd om hvordan prosjektet «Den barmhjertige samaritan» har endret liv og samfunn i Etiopia.

– En prostituert som var med på et av kursene våre, bestemte seg etter første samling for å slutte med prostitusjon, få en jobb og begynne å leve et bedre liv. Hun har blitt helt forandret. Og folk aksepterte og tok imot henne da hun vendte tilbake til en vanlig jobb! Men hun tjener mye mindre enn da hun var prostituert, så hun måtte virkelig ønske det sterkt, forteller Wubit Merkebe, 25 år, prosjektmedarbeider i Det etiopiske bibelselskap.


Blir inspirert til å lese mer:

Habtamu Demissie er diakon i den etiopisk-ortodokse kirke. (Foto: Hans J. Sagrusten)
Habtamu Demissie er diakon i den etiopisk-ortodokse kirke. (Foto: Hans J. Sagrusten)

– I begynnelsen manglet kirken visdom i møte med de hivpositive. Mange av prestene var fordømmende. Men i dag er prosjektet «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» en stor inspirasjon. Mange har fått interesse for Bibelen etter å ha møtt fortellingen. Vi møter mange som ikke har en personlig tro og som ikke kjenner bibelteksten. Også de blir inspirert til å lese mer i Bibelen. Til giverne i Norge vil jeg si: Dere må fortsette å støtte dette prosjektet, for dette er et arbeid som bærer frukt!

Diakon Habtamu Demissie, den etiopisk–ortodokse kirke.


Gir meg håp:

Mekoya Gizan (23 år) er deltaker på kurset «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)
Mekoya Gizan (23 år) er deltaker på kurset «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)

– Da jeg fikk vite at jeg var hivpositiv, bestemte jeg meg for å leve for datteren min, som er hivnegativ. Og dette kurset gir meg håp for framtida! Før hadde jeg ikke noe håp, men nå ser jeg at jeg kan ha en god framtid. Jeg kjente ikke fortellingen om den barmhjertige samaritan. Før hjalp jeg aldri noen og hadde ingen medfølelse med andre. Men nå ønsker jeg å hjelpe andre og reise opp dem som faller. Jeg vil være god og gjøre gode ting mot andre. For jeg tror på Jesus Kristus!

Mekoya Gizan, 23 år, deltaker på kurset «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» i Dire Dawa.


Får oss til å samarbeide:

Fader Emmanuel i St. Augustin katolske kirke i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)
Fader Emmanuel i St. Augustin katolske kirke i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)

– Samarbeidet med Bibelselskapet er svært godt! Prosjektet «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» har ført kirkene sammen. Bibelselskapet er den første organisasjonen som har klart å føre alle de tre store trosretningene sammen. Før pleide vi å hate hverandre og snakke stygt om hverandre, men Bibelselskapet fører oss sammen, og vi har begynt å elske hverandre! Dette gode samarbeidet startet med prosjektet «Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?»

Fader Emmanuel, St. Augustin katolske kirke i Dire Dawa.


Styrker søskenkjærligheten:

Sisoy Kebede (22 år) er ungdomsleder i den katolske kirke i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)
Sisoy Kebede (22 år) er ungdomsleder i den katolske kirke i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)

– Gjennom kurset «Hvor er den barmhjertige samaritan?» får vi kontakt med andre kristne ungdommer. Både katolske, ortodokse og evangeliske kristne er sammen, og dette styrker søskenkjærligheten mellom oss. På kurset lærer vi ungdommene å leve avholdende og å holde seg borte fra narkotika og rus. Fortellingen om den barmhjertige samaritan fungerer godt blant ungdom! Historien vekker oppmerksomheten deres og er lett å forstå. Fordi det er Guds Ord, taler fortellingen til dem!

Sisoy Kebede, 22 år, ungdomsleder i den katolske kirke i Dire Dawa.


Stor endring:

Pastor Minase Ali i «Gospel Light International Church» i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)
Pastor Minase Ali i «Gospel Light International Church» i Dire Dawa. (Foto: Hans J. Sagrusten)

– Dette prosjektet har ført til stor endring i samfunnet! Vi ser at det åndelige og det praktiske hører sammen. Jesus gjorde begge deler - han både forkynte evangeliet og tok seg av de som var syke. Jesus er modellen for dette arbeidet! Kursene når ut til mange mennesker som ikke kjente evangeliet fra før. Mange muslimer sier at metoden vår er den eneste som virkelig har kraft til å skape forandring! Jeg vil absolutt anbefale at dere fortsetter å støtte arbeidet!

Pastor Minase Ali i «Gospel Light International Church» i Dire Dawa.

Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?

Konstanse Raen

«Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?»
er et bibelbasert kurs som hjelper kirkene i Afrika å møte hiv-epidemien.

Kurset er utarbeidet av Konstanse Raen (bildet) fra Det Norske Bibelselskap i samarbeid med kirkene i Afrika, og er så langt introdusert i 23 land.

Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO