Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Syriske flyktninger i Jordan

Foto: Syriske flyktninger i Jordan

De syriske flyktningene

16. november 2015. Av: Bernt Greger Olsen

I en intern epostutveksling tidligere i år diskuterte noen av mine kolleger hvor det var flest syriske flyktninger - er det i Jordan eller i Libanon?

Bernt Greger Olsen
Bernt Greger Olsen

Diskusjonen tok fort slutt da vår kollega George Andrea fra Aleppo meldte seg med en kort kommentar: «Hos oss i Syria har vi 7,6 millioner flyktninger. Av de som fremdeles bor i Syria, har fire av ti måttet forlate sine hjem!» Vi kaller dem bare ikke flyktninger - vi kaller dem internt fordrevne. Nå viser de siste tallene at det er rundt 2 millioner syriske flyktninger i Tyrkia, 1,2 millioner i Libanon og ca. 650 000 i Jordan. Men ingen vet sikkert.

De bor overalt hvor det er mulig å finne seg et tak over hodet. Allerede i de første dagene av krigen så vi hvordan de trakk inn i de kristne områdene i Aleppo, som hele tiden har vært kontrollert av regjeringshæren. Overalt ellers i landet hvor man kan være relativt trygg for krigshandlinger, finner man dem. Resultatet er mange overfylte hus og leiligheter - man åpner sine hjem for familie og venner.

Mange av disse internt fordrevne, eller flyktninger om du vil, ønsker seg en bibel eller et nytestamente. Da er Bibelselskapet der og kan gi dem det, ved hjelp av frivillige i kirkene. Kirker og klostre åpner sine dører for de som trenger hjelp. I sin dypeste fortvilelse får mange mennesker kraft og hjelp gjennom Bibelen. For kristne er dette viktigere enn noe annet!

Nå står mange av de samme menneskene på vår dørstokk. Også her trenger de den samme hjelpen. Det skal de få hvis de selv ønsker det. Vi har lagre av bibler på alle de aktuelle språkene - vi skaffer flere om de trengs. Det samme gjør Bibelselskaper nå over hele Europa.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO