Gå til innhold

17 Gud, fra jeg var ung, har du lært meg opp.
Jeg forteller fortsatt om dine under.

Wilimena begynte å ta til seg barn som hadde mistet foreldrene i Ebola-epidemien. I dag har hun ansvar for mer enn 100 foreldreløse. Bibelselskapet støtter arbeidet ved omsorgssenteret hennes.

Foto: Wilimena begynte å ta til seg barn som hadde mistet foreldrene i Ebola-epidemien. I dag har hun ansvar for mer enn 100 foreldreløse. Bibelselskapet støtter arbeidet ved omsorgssenteret hennes.

Vitnesbyrd fra Ebola-rammede i Liberia

03. februar 2015.

I Liberia har mer enn 3 500 mennesker mistet livet som følge av Ebola-viruset. Siden august har Bibelselskapet stått i fremste linje med bibler og hjelpepakker til dem som på ulike måter er rammet av epidemien.

Anslagsvis 3000 barn har blitt foreldreløse som følge av Ebola. Innsatsen til dem som driver omsorgsarbeid blant disse barna, er av største betydning. Vitnesbyrdene nedenfor viser hvor viktig dette arbeidet er.

For ikke lenge siden var Wilimena Gbayou en vanlig mor. Etter at Ebola rammet lokalsamfunnet hennes, begynte hun å ta foreldreløse barn inn i sitt eget hjem. Det som begynte i det små har utviklet seg til å bli «Taffy Dollor omsorgssenter for barn». Fra hele landet kommer det barn til senteret - og nå har Wilimena ansvar for mer enn 100 foreldreløse. Hun mottar ingen offentlig støtte, derfor var hun svært takknemlig for ris, klær, tøfler og barnebibler som Bibelselskapet kom med i julen.

– Jeg vet at Gud har sendt dere. Det er fem måneder siden sist vi fikk forsyninger, sa hun.

Victoria Shariff (18) mistet begge foreldrene og alle søsknene i Ebola-epidemien. Selv ble hun også smittet av viruset, men overlevde. I desember fikk også hun klær, mat og en bibel av Bibelselskapet.
Victoria Shariff (18) mistet begge foreldrene og alle søsknene i Ebola-epidemien.

Alene igjen
Victoria Shariff er 18 år og student ved Browerville Christian Academy. Hun mistet begge foreldrene og alle søsknene i Ebola-epidemien. Selv ble hun også smittet av viruset, men overlevde. I desember fikk også hun klær, mat og en bibel av Bibelselskapet.

– Jeg er glad for at Gud har reddet meg. Jeg tror meningen med det er at jeg skal tjene Gud og gjøre et arbeid for ham. Selvsagt er jeg takknemlig for mat og klær, men først og fremst takker jeg Gud for Bibelen dere har gitt meg, sa hun til Bibelselskapets ansatte.

– Nå er jeg både far og mor
Donwon Dahn og døtrene Blessing (3) og Nuwon (7) er de eneste overlevende i deres familie. Dahn har mistet kona si og fem barn i Ebola-epidemien. Bibelselskapet gav ham ris og andre nødhjelpsartikler.

– Jeg er takknemlig overfor Gud for at han sparte mitt liv og mine to små døtre. Nå er jeg både far og mor for dem. Andre barn har mistet begge foreldrene sine, men jeg er glad for at Gud har spart meg, slik at jeg kan ta vare på disse små, sier han.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO