Gå til innhold

13 Er noen av dere vis og forstandig? Da må han vise det i gjerning, i et rett liv preget av den ydmykhet som visdommen gir.

Direktør for SAT-7 TÜRK intervjues av CNN Tyrkia.

Foto: Direktør for SAT-7 TÜRK intervjues av CNN Tyrkia.

Den kristne tv-kanalen SAT-7 TÜRK vekker oppsikt i Tyrkia

22. mai 2015.

Lanseringen av SAT-7 TÜRK, det nyeste tilskuddet til SAT-7, har fått bred dekning i tyrkiske medier. Dette blir kanalens femte TV-stasjon. SAT-7 sender over hele Midtøsten.

Nettstedet til SAT-7 TÜRK fikk over 100 000 besøk etter et intervju i primetime på CNNs tyrkiske kanal. CNN TÜRK var først ute med å invitere SAT-7 tyrkiske direktør Melih Ekener til sin nyhetssending. Historien ble deretter fulgt opp i Kanal Ds tv-nyheter og i tre nasjonale aviser.

CNN spurte Ekener om hvorfor SAT-7 blir etablert i Tyrkia og hvilke programmer kanalen kommer til å sende. Han svarte at SAT-7 allerede er en stor satellitt-kringkaster over hele Midtøsten og at en stasjon i Tyrkia var et logisk neste skritt.

– I 2000 år har det vært kristne i denne regionen, men i nyere tid har mye av kulturen forsvunnet og mange kristne har forlatt området. SAT-7s mål er å forklare den kristne tro i regionen og gi en stemme til de kristne som fortsatt bor her, forklarte Ekener.

Kristne er mange ganger utsatt for fordommer og mistro i Tyrkia. Derfor poengterte Ekener:
– Mange ting er blitt sagt om kristendommen og om den kristne minoriteten, men SAT-7 er et sted hvor kristne kan korrigere misforståelser om kristen tro, svare på spørsmål og komme nysgjerrigheten blant folk i møte. Vi ønsker å vise at vi er vanlige folk og fjernsyn er et godt redskap for å gjøre nettopp det.

Vær med å støtte SAT-7s arbeid

Tv-kanalen SAT-7 bringer evangeliet til menneskene i Midt-Østen og Nord-Afrika. I dag dominerer islam i områdene der de første kristne menigheter ble etablert og mange kristne søsken opplever en presset situasjon. SAT-7 er også en støtte for de kristne i borgerkrigsherjede land som Syria og Irak.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO