Gå til innhold

8 Ha ingen skyld til noen, annet enn det å elske hverandre! Den som elsker sin neste, har oppfylt loven.

Ukrainske skolebarn i Lviv får utdelt den samme barnebibelen som på 1990–tallet.

Foto: Ukrainske skolebarn i Lviv får utdelt den samme barnebibelen som på 1990–tallet.

Ordet bærer frukt i Ukraina

28. november 2017. Tekst: Bernt G. Olsen | Foto: Hans J. Sagrusten

Fra 1990 til 2000 var norske givere med og spredte fire millioner barnebibler i Ukraina. I dag kan vi se fruktene av dette arbeidet, skriver bibelmisjonsleder Bernt G. Olsen.

– Alle biblene dere sendte til Ukraina på 90-tallet endret holdningene i Det ukrainske folk. Det var Bibelen som skapte grunnlaget - dette gjorde at folket ikke fant seg i å bli undertrykket igjen, og de reiste seg mot makthaverne.

Det var den ukrainske patriarken Filaret som sa dette i et møte for kort tid siden. Slik forklarte han hvorfor situasjonen er annerledes i Ukraina enn i mange av nabostatene.

For å bruke et bilde vi kjenner her i Norge: Hvis du har plantet trær på et hogstfelt i skogen, blir du som regel skuffet over resultatet, hvis du kommer tilbake etter to–tre år for å se hvordan det har gått. Da er det ikke mange trær å få øye på. Men hvis du er tålmodig og venter femten til tjue år før du kommer tilbake, ser du plutselig at det er en hel ungskog du har foran deg.

Vi må ha det samme perspektivet på det store arbeidet vi er med på, når vi sprer bibler rundt omkring i verden. Det er ikke så lett å se de store resultatene med en gang. Men når det har gått en tid, viser resultatene seg tydelig. Det har de gjort i Ukraina.

Ukraina er i dag et fyrtårn når det gjelder kirkelig aktivitet og deltakelse. Selvsagt sliter også kirken i Ukraina med mange problemer, men Ordet er plantet, og det har allerede båret god frukt.

Noen ganger er det helt på sin plass å bruke de store ordene, som i tilfellet Ukraina!

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO