Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Daniel Alver Rodriguez (15) og kameraten Reidi Gomez Perez (12).

Foto: Daniel Alver Rodriguez (15) og kameraten Reidi Gomez Perez (12).

– Vi leser Bibelen sammen hver dag

27. november 2017. Tekst og foto: Hans J. Sagrusten

Noen av biblene i prosjektet «En million bibler til Cuba» har kommet til en liten menighet i Havanna. Til en ung gutt, en drapsdømt mann og en ung mor. I dag leser de alle i Bibelen.

Pablo Bego del Rio er kaptein i Frelsesarmeen og leder en liten menighet i et av de fattigste områdene av Havanna.

– En god del av biblene fra prosjektet «En million bibler til Cuba» har kommet til denne bydelen, smiler Pablo.

– Men fremdeles er det mange som ikke har sin egen bibel. Selv i en familie som jeg kjenner, hvor de er fire nye kristne, har de bare én bibel.

Daniel Alver Rodriguez er 15 år. Han forteller at han er blitt helbredet fra en alvorlig infeksjon i magen.

– Jeg ble helbredet 5. juni i år. Menigheten ba Gud om å gripe inn, og ved neste undersøkelse hos legen var infeksjonen helt borte!

Både Daniel og faren hadde «en pakt med Satan» som de sier, og hadde utført innvielsesritualer. Men gjennom prosjektet «En million bibler til Cuba» har familien fått en bibel.

– Da jeg overga meg til Kristus, opplevde jeg hvordan Kristus grep inn i livet mitt. Nå lever jeg et nytt liv, et mye fredeligere liv, sier han.

– Både faren, moren og broren min har kommet til tro. Også noen av vennene mine har blitt med i kirken. Familien til Daniel leser i Bibelen hver dag.

Carrie og Manuel de Jesus leser Bibelen sammen hver dag.
Carrie og Manuel de Jesus leser Bibelen sammen hver dag.

– Vi leser Bibelen sammen om morgenen, før jeg går på skolen. Vi leser både om morgenen og om kvelden. I kirken møter vi også Manuel de Jesus og kona Carrie. Manuel tok imot Jesus for ni måneder siden.

– Jeg begynte å lese i et nytestamente da jeg satt i fengsel. Jeg fikk det av noen pastorer som besøkte oss. Det var slik det begynte - Gud være lovet!

Manuel var dømt for mord, og i fengselet drepte han nok en mann. Han ble dømt til 56 år fengsel, men slapp ut etter 24 år, fordi han var syk. Han har bare én nyre og er avhengig av dialyse.

– Før ble jeg helt utslitt av å gå opp bakken bak kirken. Men menigheten ba for meg. Nå løper jeg opp bakken - så nå takker jeg Gud!

I alle år ventet Carrie på Manuel. Det var en svært vanskelig tid. Verken Manuel eller Carrie hadde noen kontakt med kirken før, men dyrket «en annen religion», som de sier.

– Men Kristus er mye sterkere enn noen annen religion vi har prøvd. Ingen ting kan måle seg med ham, stråler de.

– Jeg er ikke lenger den samme personen som jeg var, vitner Manuel.

– Alle de gale tankene jeg hadde i hodet, er borte. Så lovet være Gud - nå er jeg en ny person! En av biblene fra prosjektet har gått til dette ekteparet.

– Vi leser alltid i Bibelen sammen. Både morgen og kveld leser og ber vi sammen, smiler de.

– I Bibelen lærer vi at selv om ting er vanskelige, må vi ha tro. For Jesus er alltid med oss. Tenk bare på enken det står om i Bibelen, som hadde ventet i atten år (Luk 13,10-13). Plutselig skjedde underet, og Jesus hjalp henne!

Joimi de Lorenzo med studiebibelen hun fikk av Bibelkommisjonen.
Joimi de Lorenzo med studiebibelen hun fikk av Bibelkommisjonen.

I kirken møter vi også en ung mor, Joimi de Lorenzo. Hun fikk en bibel for et år siden.

– Jeg har gått i kirken siden jeg var liten, men jeg har aldri før hatt min egen bibel, sier hun.

– Nå leser vi i Bibelen hver dag. Av og til er også mannen min med. Vi lærer noe hver gang vi leser i Bibelen.

– Hvordan ville livet vært uten Bibelen?

– Da ville vi mangle ord for troen vår - derfor er Bibelen så viktig. Jeg er spesielt glad i Filipperbrevet, det leser jeg stadig. For Guds Ord styrker oss.

Pastor Pablo Bego del Rio
Pastor Pablo Bego del Rio

– Vi må invitere folk!

I døra til den lille kirken står pastor Pablo Bego del Rio og inviterer en av dem som arbeider like utenfor, til å komme inn.

– Jeg prøver bare å gjøre det som Paulus skriver: «Alt gjør jeg for evangeliets skyld, for at i det minste noen skal bli frelst». Vi må invitere mennesker til å komme!

– Det er mange som kommer til oss, rett og slett fordi de er interessert i å lære Guds Ord å kjenne! Og alle som ønsker å bli kjent med Bibelen, får en bibel. Sist gang da Alain fra Bibelkommisjonen var her, hadde vi friluftsmøte og delte ut mer enn hundre bibler!


Vanessa (1 år)
Vanessa

– Et bønnesvar

Mange av de vi møter i kirkene på Cuba, kan fortelle om under. Også Joymi de Lorenzo kan fortelle om en helbredelse. Datteren Vanessa på 1 år har nettopp hatt en alvorlig lungebetennelse. Venstre lunge ble fylt med væske, og hun lå med slange i lungen i ni dager.

– Her i kirken ba de for henne. Vi ser fremdeles sårene etter slangen, men nå er jenta i ferd med å bli frisk, sier moren. – Dette er et bønnesvar!

Tilbake til innholdsoversikten
Gi en bibelgave til Cuba

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO