Gå til innhold

13 Salig er den som finner Visdommen
og vinner forstand!

Nabil Omiesh, generalsekretær i Bibelselskapet i Irak, i bibelrommet i kirken til erkebiskop Yohanna Petros Mouche i Qaraqosh.

Foto: Nabil Omiesh, generalsekretær i Bibelselskapet i Irak, i bibelrommet i kirken til erkebiskop Yohanna Petros Mouche i Qaraqosh.

– Jeg gråt da jeg kom inn

14. februar 2018.

– Jeg gråt da jeg kom inn. I dette rommet pleide de kristne å oppbevare sine personlige bibler som de brukte i kirken. Minst fem hundre bibler var det her inne. Nå er alt borte. Til og med barnebiblene er brent. «Vær så snill og hjelp oss med nye bibler», sier biskopen til meg.

Tomme bokhyller: Nabil Omiesh fra Bibelselskapet i Irak står i et utbrent rom i den syrisk-katolske kirken i Qaraqosh i Irak. På gulvet ligger restene av omkring fem hundre bibler som menighetens medlemmer hadde, før ISIS ødela og brente hver eneste kirke på hele Ninive-sletta. Omiesh tror at ISIS må ha brukt bensin for å brenne biblene opp.

I dette nummeret kan du lese om bibelarbeidet i Syria og Irak. Bladet er utgitt i forbindelse med den årlige Bibeldagen, som i 2018 markeres 27. og 28. januar. Dag K. Smemo besøkte Damaskus i Syria under påskefeiringen 2017. Reportasjene fra Syria er skrevet etter denne reisen.

Tilbake til innholdsoversikten

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO