Gå til innhold

22 På reisen til Jerusalem dro Jesus fra by til by og fra landsby til landsby og underviste.

I Vanuatu i Stillehavet gjorde to store vulkanutbrudd at lanseringen av Det nye testamentet på Havakinau-språket måtte utsettes.

Foto: I Vanuatu i Stillehavet gjorde to store vulkanutbrudd at lanseringen av Det nye testamentet på Havakinau-språket måtte utsettes.

Lansering tross vulkanutbrudd

10. mai 2019. Tekst: Hans Johan Sagrusten | Foto: De forente bibelselskaper

De siste månedene har det vært en bølge av jordskjelv, flommer, branner og vulkanutbrudd i verden. I tillegg til all menneskelig lidelse har noen katastrofer også rammet bibeloversettelsesprosjekter.

I Papua Ny Guinea ødela et jordskjelv (7,5 på Richters skala) to sentre for bibeloversettelse. Og i Vanuatu i Stillehavet gjorde to store vulkanutbrudd at lanseringen av Det nye testamentet på Havakinau-språket måtte utsettes. Askeskyen fra vulkanen Monaro Vuoi nådde 11 kilometers høyde, og 11 000 mennesker måtte evakueres fra øya Ambae.

De 1000 første eksemplarene av Det nye testamentet skulle opprinnelig lanseres i september 2018. De ble endelig innviet i mars, under en kristen kvinnekonferanse. 200 kvinner danset, sang og lovpriste Gud for den nye bibelteksten.

Da pastor Pollyana Banga leste den første teksten på sitt eget morsmål under innvielsen, var det med tårer strømmende nedover ansiktet. Også de fleste i forsamlingen gråt av glede, forteller Bibelselskapet i New Zealand. (www.biblesociety.org.nz)

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO