Gå til innhold

18 Da sa Herren Gud: «Det er ikke godt for mennesket å være alene. Jeg vil lage en hjelper av samme slag.»

Gi en gaveVelg prosjekt

Den barmhjertige samaritan er et bibelbasert holdningsskapende program om hiv og aids

Den barmhjertige samaritan

Den barmhjertige samaritan er et bibelbasert holdningsskapende program om hiv og aids. Kurset er basert på en av de best kjente lignelsene i Bibelen, lignelsen om den barmhjertige samaritan i Lukas 10,25-37. Målet er å forhindre spredning av viruset og stigmatisering av smittede.

Eyerus sammen sin venninne, Samira, de jobber begge som frivillige for Den barmhjertige samaritan.
Eyerus sammen sin venninne, Samira, de jobber begge som frivillige for Den barmhjertige samaritan.

Eyerus Temesgtn ble hiv-smittet for 16 år siden. De første 12 årene hatet hun seg selv og holdt sin hiv-status strengt hemmelig. Nå hjelper hun andre gjennom Den barmhjertige samaritan.

Hva motiverer Eyerus til å jobbe som frivillig? Etter at hun oppdaget at hun var hiv-smittet forlot hun landsbyen sin på grunn av sterkt stigma. I byen ble hun invitert med på et seminar om Den barmhjertige samaritan, der lærte hun hvordan hun kan leve et normalt liv med viruset, og hun begynte prosessen med å akseptere seg selv. Stigma er fortsatt en stor del av livet hennes. Søsteren hennes lar blant annet ikke sønnen leke med sønnen til Eyerus, han får ikke lov til å komme på besøk. Men gjennom Den barmhjertige samaritan har hun lært å tilgi. Erfaringene hennes gjør at hun ser menneskene rundt seg og deres behov, derfor ønsker hun å være en barmhjertig samaritan i sitt nærmiljø. Gjennom kurset om Den barmhjertige samaritan har Eyerus også begynt å lese mer regelmessig i Bibelen og fått styrket sin tro og gudsforhold.


Vil du være med å hjelpe?

For bare 349 kroner kan du være med å skaffe kurs-materiale til hele 40 personer. Ledere som Eyerus bruker dette materialet til å undervise om hiv. Ved å støtte dette arbeidet bidrar du til å løse en av de største utfordringer kirken i Afrika står overfor i dag. Du kan gi din gave her på nettsiden eller benytte giroinnbetaling.

Du kan gi din gave øverst på denne siden eller benytte giroinnbetaling (3000.16.16869 / merk: «Den barmhjertige samaritan»).

Ta gjerne kontakt med oss på telefonnummer 47 97 64 72 eller skriv en mail til giver@bibel.no.Barmhjertige samaritan

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Hiv og AIDS i Afrika

19,6 millioner lever med hiv i 2017. 800 000 nye smittede i 2017 av disse 92 000 barn. 510 000 døde av hiv i 2017. 53 prosent av alle som har hiv og aids i verden lever her. 44 prosent av alle nye hiv-tilfeller forekommer her. 39 prosent alle aids-dødsfall i verden skjer her.
Les mer

Fakta og bakgrunn

«Hvor er den barmhjertige samaritan i dag?» er et bibelbasert kurs som hjelper kirkene i Afrika å mø...
Les mer

Innhold og struktur

Programmet er et enkelt og pedagogisk effektivt bibelbasert kursopplegg som retter seg mot fire hove...
Les mer

Norad-støttet gjennom Digni

Arbeidet finansieres av Norad og Det norske bibelselskap der Norad bidrar med finansiering og faglig veiledning gjennom paraply-organisasjonen Digni. Opp mot 90% av de årlige kostnadene dekkes av Norad. Prosjektene følges tett opp og etterlever Norad og Dignis krav til etterrettelighet og måloppnåelse.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO