Gå til innhold

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Bibler til Syria og Egypt

Kirkene i Midtøsten er sterke og livskraftige. Slik har de motstått undertrykkelse og forfølgelser i mange hundre år. Det har ikke vært lett, og kirkens historie er også martyrenes historie – fortellingen om alle de som har dødd fordi de ikke ville ta avstand fra sin tro.

Gi en gave til 'Bibler til Syria og Egypt'

Ja, jeg vil støtte dette arbeidet.
Jeg vil gi kr 200,00
Jeg vil gi kr 420,00
Jeg vil gi kr 1800,00
Velg eget beløp:
Magdy (6) og Kyrollos (9) er to av 120.000 barn som i sommer har deltatt i en av Bibelselskapets bibelkonkurranser.
Magdy (6) og Kyrollos (9) er to av 120.000 barn som i sommer har deltatt i en av Bibelselskapets bibelkonkurranser. Hver dag i 28 dager har de lest et kapittel i Johannesevangeliet og løst oppgavene i konkurranseheftet. – Hele familien blir engasjert og leser Bibelen sammen, forteller Bibelselskapet i Egypt.

I artiklene nedenfor kan du lese om et fantastisk barne- og ungdomsarbeid i Egypt. Dette er lovende for framtiden, og det viser også at Egypt har en lav gjennomsnittsalder. Det gir store utfordringer med tanke på trosopplæring. Bibelselskapet er kirkens viktigste samarbeidspartner i dette - de unge må bli kjent med Guds Ord, og lære å leve etter det. Det er det vi utfordres til å bistå med.

Men vi skriver også om Syria. Jeg er stolt og glad over å kunne kalle George Andrea en god venn. Hans vitnesbyrd er imponerende. Det han forteller berører meg dypt, og jeg får en klump i halsen når jeg skal gjenfortelle det. Og så vet jeg at det er mye han ikke forteller. Men av og til spør jeg om han kan sove når bombene smeller - og svaret er at nei, det klarer han ikke. Etter nærmere fem år med bomber nesten hver natt er det ikke rart at jeg merker det på ham.

Og så er George på samme tid levende opptatt av oss - hvordan går det i Norge. Det er ikke like lett å svare på det selv om oljeprisene har gått ned …

Og midt i det vonde som skjer, får vi høre at mange mennesker kommer til tro og blir døpt. For de som før levde i hver sine landsbyer, bor nå ved siden av hverandre. Mange vitner om hva Jesus betyr for dem - mange deler Bibelen sin med andre. Slik kommer mennesker til tro - derfor er det større etterspørsel etter bibler enn noen gang tidligere.

En ting til: «Det at dere ber for oss, det er det som holder oss oppe» sier George. Så fortsett å be for både Syria, Egypt og nabolandene. Og for Bibelselskapet og medarbeiderne der.

Med vennlig hilsen

Bernt G. Olsen
Bibelmisjonsleder


PS: Husk de kristne i Midtøsten når du ber og når du gir dine gaver. Forbønnen holder dem oppe – gavene gjør biblene så billige at de fattigste også kan kjøpe dem. En gave på kr 420 er nok til 70 nytestamenter og 1800 kr er nok til 100 bibler.

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer