Gå til innhold

1 Likevel, søsken, kunne jeg ikke tale til dere som til mennesker som har Ånden. Jeg måtte tale til dere som til mennesker styrt av kjøtt og blod, som til spedbarn i Kristus.

Gi en gaveVelg prosjekt

Årets viktigste julegave: En lysere framtid for barn og unge i Ukraina.

Bibler til Ukraina

«Nå er det helt tomt for bibler til utdeling,» forteller Anatoliy Raychynets i Bibelselskapet i Ukraina. Det er både trist og gledelig. Din viktigste julegave i år, er kanskje å sørge for en bibelgave til Ukraina - som sikrer fremtidstro, lys og håp i landet med «den glemte krigen».

Årets viktigste julegave: En bibelgave til Ukraina.
Årets viktigste julegave: En bibelgave til Ukraina.

«Vi regnet med at vi skulle ha bibler ut januar neste år, men allerede i begynnelsen av november var vi tom. Og det gjelder alt, både barnebibler, NT og bibler,» fortsetter Anatoliy.

Fremdeles er det krigen i det østlige Ukraina som preger landet. Alle er berørt på en eller måte, og krigen har sendt sjokkbølger dypt inn i samfunnet. Den fortvilte situasjonen har skapt en enorm interesse for Bibelen; interessen har ikke vært større siden Berlin-murens fall! I denne førjulstiden ber Bibelselskapet i Ukraina om hjelp til å skaffe bibler.

Nå lurer du kanskje på hvilken endring en bibel kan gjøre i Ukraina? La meg fortelle om 17 år gamle Aljona som bor sammen med bestemor. Foreldrene jobber i utlandet, og forholdet mellom Aljona og bestemor har dessverre vært preget av lite mat, og ikke mange gode ord.

Forsiden på ungdomsbibelen som Aljona fikk.
Forsiden på ungdomsbibelen som Aljona fikk.

Men for en stund siden fikk Aljonas skole besøk. Gjestene skulle informere om at mange ungdommer som får tilbud om jobb i utlandet blir lurt. Men som kristne hadde de også med seg ungdomsbibler. Aljona var en av dem som tok imot en bibel, og hun begynte å lese i den. Bestemor er av «den gamle skolen» og ble ikke blid da Aljona leste Bibelen istedenfor lekser! Den femte kvelden Aljona leste, kom imidlertid bestemor inn igjen: «Kan du lese høyt for meg?» spurte hun. Etter en uke med høytlesning begynte ting å endre seg hjemme. Bestemor begynte å lage matpakke til jenta, og en dag var det varm mat da hun kom hjem fra skolen. Nå går begge i kirken i nærheten av der de bor.

Et oppslag i ungdomsbiblelen - som du kan være med å gi folket i Ukraina.
Et oppslag i ungdomsbiblelen - som du kan være med å gi folket i Ukraina.

Aljona og bestemor er bare er to av mange som trenger å få forandret sine liv ved hjelp av Bibelen. Norske bibelvenner har bidratt med mange hundre tusen bibler i Ukraina, og de har forandret like mange menneskers liv. Men det er fremdeles mange som ennå ikke har fått sin egen bibel. Jeg kunne enkelt vist deg dette hvis du og jeg satt sammen i bibelbutikken i Kiev noen timer. Mennesker fra alle samfunnslag kommer inn for å kjøpe bibler. Noen bare kikker fordi de ikke har penger til å kjøpe. Og hvis de skjønner at vi er norske, vil de kommet bort og takke. Fordi de selv fikk en bibel som fra givere i Norge.

Tusenvis av ukrainere venter på en bibel eller et nytestamente som kan endre deres liv. Helbrede sorg, gi håp om en bedre fremtid og et bedre forhold til deres nærmeste. Vil du gi en julegave som varer inn i evigheten?

Med vennlig hilsen
BGO - signatur


Bernt G. Olsen
Bibelmisjonsleder

Skattefrie gaver

For å få skattefradrag må du opplyse om navn, adresse og fødselsnummer slik at beløpet kan rapporteres til skattemyndighetene.
Les mer

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO