Gå til innhold

26 Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.»

Telefonnummer - bestilling av julekort

I disse dager vil mange finne et vedlegg til Agenda 3:16, Ennå er det håp, Vårt Land, Dagen, Norge IDAG og Korsets Seier fra Bibelselskapets misjonsarbeid Bibelgaven. I dette vedlegget ligger et bestillingskort for flotte julekort. Dessverre har det sneket seg inn feil i telefonnummer på dette bestillingskortet. Riktig telefonnummer er 47 97 64 70.
Domkirkjan i Reykjavik.

Foto: Domkirkjan i Reykjavik.

Bibelselskapet på Island 200 år

12. mai 2015. Hans J. Sagrusten

Islendingane fekk sin eigen bibel alt i 1584, meir enn 300 år før den første heilnorske bibelen kom ut. Til og med bibelselskapet deira er eldre enn vårt.

– Etter gudstenesta i Reykjavik Dómkirkja den 10. juli 1815 gjekk kyrkjelyden til fots over torget, til det som i dag er Reykjaviks eldste hus. Dette var bustaden til biskop Geir Vídalín, fortel generalsekretær Ragnhildur Ásgeirsdóttir.

– Her vart Det islandske bibelselskapet skipa.

Island var såleis nær eit år tidlegare ute enn Noreg. Vårt eige bibelselskap vart skipa først den 26.mai 1816.

Også den islandske bibelen er eldre enn vår. Den første bibelen som var omsett frå grunnen av i Noreg, kom på riksmål i 1904 og på landsmål i 1921. Men på Island fekk dei sin eigen bibel på folkemålet alt i 1584, med Guðbrandur Þorlákssons bibel.

– Jubileet blir markert med radioprogram, artiklar i dei største avisene, eit stort jubileumsmagasin, ei stor bibelutstilling og mykje anna, fortel Ragnhildur Ásgeirsdóttir.

– Det er til og med produsert eit eige frimerke til jubileumsåret.

Bibelselskapet i Noreg ønskjer Det islandske bibelselskapet til lukke med jubileet.

Bibelfest 2016

Det Norske Bibelselskap ble stiftet 26. mai 1816. Dette feirer vi med en stor bibelfest i Oslo 26.- 29. mai 2016. Bibelfesten vil foregå på flere steder i Oslo sentrum, både ute og inne. Vi ønsker å åpne Bibelen for alle. Oslo sentrum skal preges av Bibelen og av mennesker som er glade i Bibelen. Det blir arrangert reise til Oslo fra ulike deler av landet.

Sett av helgen og kom!