Gå til innhold

37 På den siste dagen i høytiden, den store festdagen, sto Jesus fram og ropte: «Den som tørster, skal komme til meg og drikke!

- Det å ta et aktuelt tema, som tro, håp og kjærlighet, og lete etter hvilke svar Bibelen gir, svarer til behov folk har i dag, sier fengselsprest i Østfold, Jens Fredrik Brenne.

Foto: - Det å ta et aktuelt tema, som tro, håp og kjærlighet, og lete etter hvilke svar Bibelen gir, svarer til behov folk har i dag, sier fengselsprest i Østfold, Jens Fredrik Brenne.

Suksess med bibeltraktater

28. oktober 2010. Anne Kristin Aasmundtveit. Foto: Olav D. Svanholm

De bibelbaserte traktatene som Bibelselskapet utga i mai er blitt overveldende godt mottatt.

Vi har sendt gratismaterialet ut til vei-kirkene i Norge, med god respons. Det er prester som har ønsket å ha traktater tilgjengelig for hjemmebesøk, flere har ønsket traktater for å dele ut til ikke-troende, blant annet en kvinne på 90 år.

Traktatene godt mottatt i fengselet
- En innsatt hos oss sendte «På jakt etter kjærlighet» til kjæresten, med streker under vers som var viktig for ham. Samfunnet i dag har språk for sex, men lite for kjærlighet. Men Bibelen har det. Fengselsprest i Østfold Jens Fredrik Brenne forteller om hvordan folk som ikke klarer å forholde seg til en hel bibel, griper fatt i traktatene. Det er godt med noe lite.
- Traktatene forklarer ikke alt, men gir eksempler på svar om helt grunnleggende temaer. De møter et behov blant folk i dag, sier Brenne.

Gratis traktater

Ønsker du traktater til utdeling eller til bruk i egen menighet, bestill gratis* i Nettbokhandelen, på mail til bibelmisjon@bibel.no eller ring 22 93 27 32.

*Frakt tilkommer.