Gå til innhold

14 Skriv til engelen for menigheten i Laodikea:
Dette sier han som er Amen, det trofaste og sannferdige vitnet, opphavet til alt som Gud har skapt:

Bibelfortellerene Birgitte Bjørnstad Sæbø (t.v) og Helga Samset (t.h.) formidlet bibelske tekster under Læringsdagene for voksne i Bergen og Kristiansand.

Foto: Bibelfortellerene Birgitte Bjørnstad Sæbø (t.v) og Helga Samset (t.h.) formidlet bibelske tekster under Læringsdagene for voksne i Bergen og Kristiansand.

Inspirerer til bibellesning

27. oktober 2010.

«Lesing åpner nye verdener» er temaet for de pågående Læringsdagene for voksne. Norsk Kristelig Studieråd og Frikirkelig Studieforbund ser dette som en anledning til å løfte fram bibellesningen, skriver DagenMagazinet.

I går var det arrangementer i både Bergen og Kristiansand. I Bergen startet det på Festplassen rundt lunsjtider med utdeling av vafler og kaffe. Musikeren og fortelleren Birgitte Bjørnstad Sæbø framførte jazzinspirerte kristne sanger og fortellingen om Josef. I tillegg deltok NLA Høgskolen med demonstrasjon av gudsrikeleken, som blant annet innebærer kreativ undering over bibeltekster.
- Vi ønsker å sette fokus på Bibelen og leseglede, sier Hege Fossum i Frikirkelig Studieråd til DagenMagazinet.

På kvelden var det samling i Salem, Misjonssambandets forsamlingslokale, der Bjørnstad Sæbø deltok sammen med lokale musikkrefter. På den tilsvarende samlingen i Kristiansand Frikirke deltok blant andre fortelleren Helga Samset med smakebiter fra forestillingen «Bibelen fortalt».

Helga Samset er også aktuell med bibelfortellerkurs for voksne som formidler til barn. Kursene tar utgangspunkt i den nye Bibelfortellerboka som utkom på Verbum Forlag i høst. Les mer om kursene her.

Bibelfortellerforum

Helga Samset

Helga Samset har arbeidet som heltids forteller siden 1995. Hun var den første fortelleren i Norge s...
Les mer