Gå til innhold

16 For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Øivind Benestad

Foto: Øivind Benestad

Bli kjent med den nye Bibelen

20. oktober 2011.

Øivind Benestad, medarbeider i Åpne Dører og med lang fartstid fra Skolelaget, deler mange års erfaringer som bibelleser med oss. I heftet «Slipp Ordet løs!», som inneholder en plan for daglig bibellesning i 2012, er det tekster for fem dager i uka, knyttet opp til søndagens tekst + tekster fra Salmenes bok og Ordspråkene. Heftet er på 20 sider og inneholder også gode tips for å finne fram i Bibelen, og hvordan bruke den. Kan bestilles på www.bibel.no.

Hvorfor leser du Bibelen?

De beste grunnene til å lese Bibelen finner jeg i Bibelen selv. Både GT og NT gir tallrike oppfordringer og forbilder på hvor viktig det er å leve i nærkontakt med Guds Ord. Salme 19 og 119 er to gode eksempler.

Er det noe bibelord som har betydd noe spesielt for deg?

For meg har Jesu løfte i Joh 8,31-32 betydd mye: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri.» I klartekst sier Jesus at det å leve i nærkontakt med Guds ord har betydning for mitt disippelskap, for mitt forhold til sannheten og for min frihet som Guds barn. Disse Jesusordene motiverer meg virkelig til å leve med en åpen Bibel.

Hvordan blir man en god bibelleser – konkret?

Min erfaring er at slitesterk og bærekraftig bibellesning krever en viss grad av plan og god rutine. Så det å følge en bibelleseplan og å sette seg noen mål for uken eller måneden, er smart. Jeg prøver å følge disse tre Bibelvettsreglene: a) Ha alltid med deg et lite NT i lomma eller veska. Du er ikke fullt påkledd uten. b) Ta alltid med deg Bibelen på gudstjenester og møter. c) Prøv med jevne mellomrom å lære utenat et nytt bibelvers, og mediter regelmessig over versene du har memorert.

Og et tips til slutt: For å oppdage Bibelens rikdommer har databibelen vært til stor hjelp for meg.

Lykke til videre som bibelleser!

Foto: Privat

Bestill den her!

Slipp Ordet løs

Bibelleseplan 2012
Les mer 20,-