Gå til innhold

21 I samme stund jublet han i Den hellige ånd og sa: «Jeg priser deg, Far, himmelens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige, men åpenbart det for umyndige små. Ja, Far, for dette var din gode vilje.

Bibelmagasinet kan bestilles gratis* i Nettbokhandelen, eller lastes ned som PDF-dokument.

Foto: Bibelmagasinet kan bestilles gratis* i Nettbokhandelen, eller lastes ned som PDF-dokument.

Bibelmagasinet er her

08. april 2011.

Bibelselskapets nyeste oversettelse blir lansert i oktober, men allerede nå kan du lese om arbeidet, prinsippene og prosessen fram mot bibeloversettelsen.

Det har tatt elleve år å oversette Bibelen og det har vært et kraftig økonomisk løft bekostet av Bibelselskapets forlagsdrift. Arbeidsteamet har bestått av over førti konsulenter og oversettere, og alle har jobbet i oversettergrupper. Disse har bestått av seks eksperter på Det nye testamentet, femten eksperter på Det gamle testamentet og tolv skjønnlitterære forfattere, blant andre Inger Bråtveit, Hanne Ørstavik, Jon Fosse, Håvard Rem, Oskar Stein Bjørlykke, Paal-Helge Haugen og Karl Ove Knausgård.

Teksten har passert fem nivåer: Primæroversetteren, oversettergruppen, redaksjonskomiteen, Bibelselskapets oversettelsesutvalg og til sist Bibelselskapets styre.

Magasinet kan bestilles gratis* i Bibelselskapets nettbokhandel , eller lastes ned som PDF-dokument .


*Frakt tilkommer