Gå til innhold

21 Fra da av begynte Jesus Kristus å gjøre det klart for disiplene sine at han måtte dra til Jerusalem, og at de eldste, overprestene og de skriftlærde skulle la ham lide mye. Han skulle bli slått i hjel, og den tredje dagen skulle han reises opp.

— Boka er godt skrevet, den er pedagogisk uten å bli for enkel og den håndterer et svært stort materiale på en overbevisende måte, sier Christine Amadou som er førsteamanuensis i idéhistorie ved Universitetet i Oslo

Foto: — Boka er godt skrevet, den er pedagogisk uten å bli for enkel og den håndterer et svært stort materiale på en overbevisende måte, sier Christine Amadou som er førsteamanuensis i idéhistorie ved Universitetet i Oslo

Bibelens verden

10. oktober 2011.

Bli med på en flere tusenårig reise gjennom land og kulturer – til folkene som dannet referanserammene for Bibelens forfattere og fortellere.

Bibelens verden er en populærvitenskaplig praktbok, rikt illustrert med bilder, tabeller og forklarende grafikk. Den belærer ikke, men lar leseren oppleve den lange, vekslende og spennende kulturhistorien som utgjør Bibelens verden.

— Dette er ingen bibelhåndbok, men en fortellende tekst som gir den realhistoriske, religionshistoriske, idéhistoriske og mentalitetshistoriske konteksten for Bibelen, sier Christine Amadou som er førsteamanuensis i idéhistorie ved Universitetet i Oslo.

Bibelen forstås best når leseren kan plassere tekstene i den sosiale og kulturelle sammenhengen de ble skrevet i. Bibelens verden er rik på referanser, ikke bare til israelittenes kultur, men også til de mange nasjonene som omga det gamle Israel.

Kåre A. Lie har oversatt boka fra engelsk på en måte som ivaretar både den pedagogiske tilgjengeligheten og det vitenskaplige presisjonsnivået som forfatteren John Drane har lagt vekt på.

Drane er skotsk prest og professor ved Fuller Theological Seminary i California og har tidligere forfattet flere bøker for det engelskspråklige markedet.

«Her har han levert en omfattende og opplysende bok, et grundig historisk verk som er ideelt i sammenheng med bibelstudier, men også for den historisk interesserte leser», skriver den engelske forleggeren.

Boka kjøper du i Nettbokhandelen.

Ny praktbok!

Bibelens verden

John William Drane (overs)

Ny populær- vitenskaplig prakt-bok.
Les mer 98,-