Gå til innhold

14 Skriv til engelen for menigheten i Laodikea:
Dette sier han som er Amen, det trofaste og sannferdige vitnet, opphavet til alt som Gud har skapt:

«Nattverden» Maleri av Joan de Joanes (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Foto: «Nattverden» Maleri av Joan de Joanes (1523–1579), Pradomuseet i Madrid.

Påske

28. mars 2012.

Påsken er den viktigste og eldste kristne høytiden og feires til minne om Jesu oppstandelse fra de døde

Påsken er et drama på liv og død som utspiller seg over flere dager: Palmesøndag rir Jesus inn i Jerusalem og hylles som konge. Skjærtorsdag spiser han sammen med disiplene for siste gang og innstifter nattverden. Langfredag blir han korsfestet på Golgata og dør. Påskedag står han opp fra de døde og 2. påskedag fortelles det blant annet om hvordan han møter to disipler på veien til Emmaus og snur opp-ned på deres liv slik at de omvender seg.

Ordets skole 
Du kan meditere over påskens tekster ved hjelp av Lectio Divina (Ordets skole) som oppdateres for hver søn- og helligdag i kirkeåret. Lectio Divina er en metode som gir hjelp til å lese, lytte til og meditere over bibeltekstene på en ny måte slik at Gud taler til oss i vår hverdag.

Bibelquiz
Ønsker du å utfordre deg selv eller andre kan du også forsøke deg på vår Bibelquiz. Vi legger til rette for spørsmål med ulik vanskelighetsgrad slik at både barn, voksne og personer med ulik fartstid som bibellesere skal få en tilpasset utfordring. Særlig aktuell er kanskje vår Påskequiz.

Aktuelle bøker

Påskeglede

Lesestykker for familien
Les mer 98,-

Jesus lever

Illustrert av Kees de Kort
Les mer 39,-