Gå til innhold

13 Samme dag var to disipler på vei til en landsby som heter Emmaus, seksti stadier fra Jerusalem,

Foto: Rostyslav Stasyuk, Det ukrainske bibelselskap

Foto: Foto: Rostyslav Stasyuk, Det ukrainske bibelselskap

Vi ber om forbønn for Ukraina

14. mars 2014.

Det ukrainske bibelselskap oppfordrer trossøsken i Norge til forbønn for folk og land forut for den forestående folkeavstemningen på Krim-halvøya.

Midt i den stigende spenningen på Krim, den selvstyrte republikken i Ukraina, og krisen i forholdet mellom Ukraina og Russland, har den lokale folkeforsamlingen på Krim utlyst en folkeavstemning på førstkommende søndag, den 16. mars. Da skal innbyggerne avgjøre om de vil gjøre seg uavhengige fra Ukraina og eventuelt bli en del av Russland.

Mange ukrainere er redde for at denne folkeavstemningen kan føre til en økning i voldsbruken, både på Krim-halvøya og i naboprovinsene, og ende med militær konfrontasjon.

Tusener av lokale kristne har fastet og bedt intenst disse dagene. De planlegger nå å holde særskilte bønnegudstjenester på søndag, for å be Gud om at hans fred, beskyttelse og visdom fortsatt må være med alle de involverte.

På vegne av alle kristne kirkesamfunn i Ukraina ber vi dere, våre kjære venner, om å ha landet vårt i tankene og stå sammen med oss i bønn på søndag.

Det ukrainske bibelselskap

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO