Gå til innhold

12 Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem. For dette er loven og profetene.

Med Kristi himmelfart er Jesus ikke lenger bundet til en bestemt lokalitet eller en bestemt tid: Himmelen er nær alle mennesker alle steder og til alle tider. Bildet er hentet fra Amanduskirche i Freiberg, Tyskland. (Foto: Wikimedia Commons)

Foto: Med Kristi himmelfart er Jesus ikke lenger bundet til en bestemt lokalitet eller en bestemt tid: Himmelen er nær alle mennesker alle steder og til alle tider. Bildet er hentet fra Amanduskirche i Freiberg, Tyskland. (Foto: Wikimedia Commons)

Kristi himmelfart gjør Jesus nærværende overalt

03. mai 2016.

Hva skjedde egentlig etter påskedagene da Jesus sto opp fra de døde? Det kan man få svar på - på torsdag, 40 dager etter påske.

På Kristi himmelfartsdag forlater Jesus disiplene sine og farer opp til himmelen og blir samtidig nærværende for alle mennesker til alle tider.

Kristi himmelfartsdag feires 40 dager etter påske. I Apostelgjerningene leser vi at Jesus gikk rundt på jorden i 40 dager etter at han stod opp fra de døde. I denne perioden var han sammen med disiplene, fortalte dem om Guds rike og gav dem utallige bevis på at han var levende.

Det var viktig for de første kristne å stadfeste at Jesus virkelig hadde stått opp fra de døde. Derfor kan man i Apostlenes gjerninger 1,3-8 lese at han etter påskedagen gikk rundt på jorden som et virkelig menneske, ikke som et spøkelse eller en ånd. Det understrekes blant annet ved at Jesus spiser sammen med disiplene etter oppstandelsen.