Dagens bibelord

16 Av hans fylde har vi alle fått,
          nåde over nåde.
          
   
...

 • I <em>Barnet som forandret verden</em> har <strong>Berit Karlsaune</strong> skrevet ett kapittel for hver dag i advent, samt ett for første juledag.

  Forfatterdrømmen i oppfyllelse

  Drømmen om å gi ut egen bok er gått i oppfyllelse for Berit Karlsaune (53) fra Eidshaug. Ei adventsbok på vel 100 sider er akkurat kommet fra forlaget Verbum.
 • Med sin jakt på Bibelens tidligste manuskripter viser Hans Johan Sagrusten (bildet) hvordan virkelige historiske hendelser, fortalt i et fengende språk, overgår både fiksjonen og fantasien.

  Det store puslespillet - jakten på de tidligste manuskriptene til Bibelen

  Det finnes tusenvis av håndskrevne manuskripter til Bibelen. De danner et enormt puslespill som må legges, hver gang en ny bibeloversettelse skal lages. Hvilke manuskripter er eldst, og hvilke ligger nærmest den opprinnelige teksten – den som evangelister og apostler skrev for to tusen år siden?
 • Alf Kjetil Walgermo er den ene av to redaktører av boken <em>Bibeldikt</em>, der 88 norske forfattere bidrar. (Foto: Hans Johan Sagrusten)

  Verbums høstslipp: Bibelen i litteraturen

  – Bibelen i litteraturen kan stå som en overskrift over Verbums utgivelser i år, sier forlagssjef Anne Veiteberg.
 • – Sorg gjør vondt, og den gir seg ikke med det første. Arrene bærer vi med oss alltid. Men denne boken kan kanskje være en hjelp til å huske på kjærligheten og det gode, håper Jostein Ørum, aktuell med boken <em>Kjærlighetsarr</em>.

  Jeg sørget, altså elsket jeg

  Det finnes en liten historie Jostein Ørum blir minnet på hver eneste dag. Den sitter på venstre langfinger og er et nesten usynlig arr. Arret forteller historien om en telttur i Nordmarka og et mindre vellykket forsøk på å folde sammen en splitter ny Leatherman. Et godt og et mindre godt minne på samme tid, for alltid merket på en finger. Det ble utgangspunktet for en bok om sorg – denne gangen kalt kjærlighetsarr.
 • Representanter for to livsfaser: Geir Hellemo med sitt barnebarn.

  Mine tre liv

  Med utgangspunkt i eget liv – hans egne tre liv – knytter Hellemo personlige minner og betraktninger opp mot våre felles erfaringsbilder.
 • Antologien<em>Bibeldikt</em> er redigert av Alf Kjetil Walgermo (t.v.) og Jan Ove Ulstein.

  Bibeldikt

  Ei gruppe skjønnlitterære forfattar stod sentralt i arbeidet med den nye bibelomsettinga som kom i 2011. Det litterære prosjektet Bibeldikt tek samarbeidet eit skritt vidare og viser at Gud for alvor er attende i skjønnlitteraturen: I ei og same bok skriv 88 norske forfattarar dikt i samtale med bibeltekstar.

Skriften på veggen

Ny revidert utgave av boka Bibelord i dagligtale. Den nye utgaven er oppdatert i forhold til bibelov...Les mer
Kr 298,- Kjøp

Bibelen - kort og godt

Med ungdom og unge voksne som målgruppe presenteres alle bøkene i Bibelen. Boka inneholder også en m...Les mer
Kr 198,- Kjøp

Enklere, dypere, sannere

Forfatteren formidler keltisk spiritualitet tilknyttet Lindisfarne i England.Les mer
Kr 249,- Kjøp
9788254312940
Det store puslespillet

Jakten på de tidligste manuskriptene i Bibelen
Les mer

Banner forlagskatalog

Følg oss på