Dagens bibelord

1 En salme av David.
        
          Jorden og det som fyller den, hører Herren til,
          verden og de som bor der, er hans.
          
   
...

 • Papyrus 45 (Chester Beatty Biblical Papyrus I, folios 17&16, © The Trustees of the Chester Beatty Library, Dublin), tekst fra Johannesevangeliet kapittel 10.

  Den store evangelieboka

  «Josef er trøtt nå. Rørpennen skraper mot det grove papyrusarket. Han har bare bitte litt igjen nå, så er han ferdig. Nakken er stiv og øynene såre. Det er snart ikke olje igjen på lampa heller, så nå gjelder det å få ferdig de siste linjene. Han dypper rørpennen på nytt og skriver de siste ordene i boka: «… og med stor frimodighet forkynte han Guds rike og underviste om Herren Jesus Kristus» (Apg 28,31).
 • I <em>Barnet som forandret verden</em> har <strong>Berit Karlsaune</strong> skrevet ett kapittel for hver dag i advent, samt ett for første juledag.

  Forfatterdrømmen i oppfyllelse

  Drømmen om å gi ut egen bok er gått i oppfyllelse for Berit Karlsaune (53) fra Eidshaug. Ei adventsbok på vel 100 sider er akkurat kommet fra forlaget Verbum.
 • Alf Kjetil Walgermo er den ene av to redaktører av boken <em>Bibeldikt</em>, der 88 norske forfattere bidrar. (Foto: Hans Johan Sagrusten)

  Verbums høstslipp: Bibelen i litteraturen

  – Bibelen i litteraturen kan stå som en overskrift over Verbums utgivelser i år, sier forlagssjef Anne Veiteberg.
 • – Sorg gjør vondt, og den gir seg ikke med det første. Arrene bærer vi med oss alltid. Men denne boken kan kanskje være en hjelp til å huske på kjærligheten og det gode, håper Jostein Ørum, aktuell med boken <em>Kjærlighetsarr</em>.

  Jeg sørget, altså elsket jeg

  Det finnes en liten historie Jostein Ørum blir minnet på hver eneste dag. Den sitter på venstre langfinger og er et nesten usynlig arr. Arret forteller historien om en telttur i Nordmarka og et mindre vellykket forsøk på å folde sammen en splitter ny Leatherman. Et godt og et mindre godt minne på samme tid, for alltid merket på en finger. Det ble utgangspunktet for en bok om sorg – denne gangen kalt kjærlighetsarr.
 • Representanter for to livsfaser: Geir Hellemo med sitt barnebarn.

  Mine tre liv

  Med utgangspunkt i eget liv – hans egne tre liv – knytter Hellemo personlige minner og betraktninger opp mot våre felles erfaringsbilder.
 • Antologien<em>Bibeldikt</em> er redigert av Alf Kjetil Walgermo (t.v.) og Jan Ove Ulstein.

  Bibeldikt

  Ei gruppe skjønnlitterære forfattar stod sentralt i arbeidet med den nye bibelomsettinga som kom i 2011. Det litterære prosjektet Bibeldikt tek samarbeidet eit skritt vidare og viser at Gud for alvor er attende i skjønnlitteraturen: I ei og same bok skriv 88 norske forfattarar dikt i samtale med bibeltekstar.

Skriften på veggen

Ny revidert utgave av boka Bibelord i dagligtale. Den nye utgaven er oppdatert i forhold til bibelov...Les mer
Kr 298,- Kjøp

Bibelen - kort og godt

Med ungdom og unge voksne som målgruppe presenteres alle bøkene i Bibelen. Boka inneholder også en m...Les mer
Kr 198,- Kjøp

Enklere, dypere, sannere

Forfatteren formidler keltisk spiritualitet tilknyttet Lindisfarne i England.Les mer
Kr 249,- Kjøp
9788254312940
Det store puslespillet

Jakten på de tidligste manuskriptene i Bibelen
Les mer

Banner forlagskatalog

Følg oss på