Gå til innhold

7 I nærheten av dette stedet lå det et gods som var eid av den fremste mannen på øya, han het Publius. Han tok vennlig imot oss som sine gjester i tre dager.

Åste Dokka - Leve vanskeligere
prodNr=9788254314326
status=
lager=547

Leve vanskeligere

En elendighetsteologi

Det gjelder å våge å leve vanskeligere.

Pris:

299,-

Forum-pris:

262,-

Mer enn 200 på lager.
ISBN9788254314326
Utgivelseår2020

Beskrivelse

Vi forventer at verden går framover, vi tror vi skal finne fram til klare svar, et perfekt hjem og et vellykket liv. Og vi blir skuffa, gang på gang. Likevel fortsetter vi å streve etter stadig nye mål.

Med selvironi og friske refleksjoner viser Åste Dokka i denne boka hva kristendommen har å tilføre våre rotete liv. I stedet for å lete så iherdig etter det komplette og perfekte bør vi erkjenne virkeligheten slik den er. Kristendommens styrke i møte med det vanskelige er ikke løfter om gull og grønne skoger. Den hjelper oss ikke til å forbedres, men til å forsones med det komplekse.

Det er ikke om å gjøre å leve enklere. Det gjelder heller å våge å leve vanskeligere.


Sagt om boka:

Kan kristendommen si noe relevant om våre moderne liv? Åste Dokka drar oss ut av selvutviklingsjaget med et spørsmål som slår: Kanskje er problemet med problemene våre at vi ser oss selv som løsningen på vårt eget liv? Om du er troende eller ikke, det kan gi sjelefred å lese om forsoning i et samfunn der vi hele tiden jager etter forbedring.
Åshild Mathisen, journalist og litteraturviter

Åste Dokka kjem ikkje med enkle løysingar for korleis leve betre. Ho har ingen formel for at kvardagen skal gå opp. Men ho gjer det sjølvhjelpslitteratur eigenteg skal gjere: Ho rotar det til og viser oss at livet er vanskeleg. Leve vanskeligere er noko så sjeldan som ei bok som verkeleg viser oss kvifor kristendommen høyrer heime i våre moderne liv.
Lars Petter Sveen, journalist og forfatter

Åste Dokka har et skarpt blikk, et godt språk og en viktig stemme. Når jeg skal gi en bok til en venn som lurer på hvorfor det fortsatt gir mening å være kristen i dag, så skal jeg gi henne denne.
Erik Andreassen, pastor Oslo misjonskirke Betlehem

Les Tom Egil Hvervens anmeldelse ved å klikke på fanebladet «Anmeldelser» ovenfor

Forfatter

Åste Dokka

Åste Dokka (f. 1980) er teolog og skribent. Hun er ordinert prest i Den norske kirke og har en ph.d. i systematisk teologi fra Teologisk fakultet (UiO). Hun arbeider som forlagsredaktør i Vårt Land forlag og kommentator i avisa Vårt Land. Detaljer

ISBN9788254314326
Språk: Norsk - bokmål
Vekt0,255 kg.
Antall sider160

Anmeldelser

Åste Dokka skriver godt om dilemmaer i det lette, vanskelige middelklasselivet

20. aug 2020 av Tom Egil Hverven (Hovedanmelder i Klassekampen Bokmagasinet)

Åste Dokka retter søkelyset mot hvordan bibeltekster kan speile menneskers ro...

Åste Dokka retter søkelyset mot hvordan bibeltekster kan speile menneskers rotete tilværelse, og bidra til økt erkjennelse. I dét lykkes boka. Men veien dit er ikke enkel, skriver Tom Egil Hverven i denne anmeldelsen.
[...]
Bokas framstilling er på sitt beste der forfatteren bruker egne erfaringer til å trenge inn i livets kompleksitet. Ethvert begjær etter å leve, skaffe seg rom, utgjør en mulig fortrengning av andres behov, helt fra unnfangelsen. Erfaringene hun gjør som trebarnsmor grenser til det humoristisk trivielle på hverdagsplanet. Bakgrunnen er alvorligere: Åste Dokka spontanaborterte under første graviditet, den «andre gangen mistet hun tvillingen til han som endte med å bli født», som hun usentimentalt gjengir det.
[...]
«Det går sikkert bra», sa folk rundt Åste Dokka under graviditeten. Ordene var nok godt ment, men de gjorde ikke godt. Igjen og igjen vender hun tilbake til bibeltekstenes tilskyndelse til å innse verdens kompleksitet. Dokkas bok er en inspirasjon til å se livets faser og fenomener i øynene, uten forskjønnelser eller omskrivninger.

Les hele anmeldelsen i Vårt Land

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO