Gå til innhold

1 Det kom noen ned fra Judea og begynte å undervise brødrene: «Hvis dere ikke følger den skikken vi har fra Moses, og lar dere omskjære, kan dere ikke bli frelst.»

Foto: Carl Petter Opsahl

Foto: Foto: Carl Petter Opsahl

«Bli lys» blant årets vakreste bøker

01. april 2016.

Vi gratulerer designeren Eivind Stoud Platou for 3. plass i kåringen av årets vakreste bøker. Sang- og salmeboka «Bli Lys» stilte i åpen klasse.

Konsept, tekst, musikk og notetegning er ved Sindre Skeie (Diakonhjemmet), Tekst og musikk ved Anne Kristin Aasmundtveit (Bibelselskapet) og Carl Petter Opsahl (Kirkens Bymisjon). Redaksjon og prosjektledelse ved Hans-Olav Mørk (Bibelselskapet).

Juryen skriver: «Utfordrer sjanger i utradisjonell utforming. Skaper gjenkjennelighet gjennom format, men utfordrer konvensjoner gjennom materialvalg og typografi. Funksjonell åpen rygg for å sette boken åpen til salmer og lesning, noe som også kan invitere til felles lesning. Utfallende fargeflater i kapittelinndelinger gir rask og brukervennlig navigasjon.»

Grafill, forening for norske grafiske designere og illustratører, arrangerer hvert år konkurransen Årets vakreste Bøker. Formålet er å hedre utøverne i den visuelle delen av bokbransjen, og inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. 

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO