Gå til innhold

8 En gang var dere selv mørke, men nå – i Herren – er dere lys. Lev da som lysets barn!

Bibelen i nyhetsbildet

Bibelske julekort
16.11.15
Bibelselskapet har julekort med motiver fra juleevangeliet. Bildene er malt av kunstneren Nelly Bube fra Kasakhstan.
Les mer
Den eldste biten: Papyrus 52
16.11.15
Kan en papyrusbit på størrelse med et visittkort få en hel generasjon av forskere til å tenke om igjen? Den lille biten som kalles Papyrus 52 klarte nettopp det.
Les mer
Manntallsføreren i Davids by
16.11.15
En adventsmeditasjon av Jostein Ørum.
Les mer
Tidslinjen – Den store fortellingen i Bibelen
04.11.15
Tidslinjen – Den store fortellingen i Bibelen er et undervisningsverktøy til bruk i trosopplæringen.
Les mer
Studiereise til Usbekistan
02.11.15
En gruppe på 27 var i slutten av oktober med på en ti dagers tur til Usbekistan, arrangert av Bibelselskapet. Tidligere generalsekretær Stein Mydske og Astri Hoff Mydske var turledere i nært samarbeid med Rostyslav Stasyuk fra Bibelselskapets Sentral-Asia-kontor.
Les mer
Bibelselskapet gratulerer Jon Fosse
28.10.15
Tysdag kveld vart det klårt at Nordisk råds litteraturpris gjekk til Jon Fosse. Dramatikaren og forfattaren var nominert for trilogien «Andvake» (2007), «Olavs draumar» (2012) og «Kveldsvævd» (2014), som vart gjevne ut som eitt bind i fjor.
Les mer
BibleOn med gratis norsk bibel
23.10.15
Takket være en ny avtale inngått mellom Bibelselskapet og apptjenesten BibleOn kan de siste norske oversettelsene av Bibelen nå lastes ned gratis til iPad og iPhone.
Les mer
Brukt i fleire hundre år
13.10.15
Det finst i dag nesten seks tusen (ca. 5850) handskrivne manuskript av teksta i Det nye testamentet. To av dei mest kjende er to store manuskript frå midten av 300-talet: Codex Sinaiticus (biletet) og Codex Vaticanus, som er i svært god stand.
Les mer
Tre viktige trær i Bibelen
07.10.15
Treet er en gjennomgående figur og metafor i de bibelske tekstene. Hans Arne Jensen, som er forfatter av flere bøker om bibelske planter, forteller her om tre av de viktigste trærne i Bibelen.
Les mer
Bruk Bibelen!
22.09.15
Den lille esken «Bruk Bibelen» inneholder 10 små hefter med idéer og «bruksanvisninger» til ulike bibelaktiviteter. Den beskriver hvem som gjør hva, hvem aktiviteten passer til og hvor/hvordan den gjennomføres.
Les mer

Omtale i andre medier

Les hva andre medier skriver om Bibelselskapet og Verbum Forlag.
Les mer