Smakfull, enkel risrett fra Kina
Krydre bibeldagen med en smakfull rett med kjøtt, ris og grønnsaker
• Last ned oppskriften som Word-dokument
- 4 egg
- 1 ts salt
- 200 g kjøtt (kuttes i tynne biter)
- 1 ½ ss soyasaus
- ½ ts sukker
- 6 ss olje til å steke i
- 2 mellomstore løk (kuttes i biter)
- 4 ss grønne erter (friske eller frosne)
- 4 ss sopp (kuttes i skiver)
- Ca 250 g kokt ris
Pisk egg med ½ ts salt i 10 sekunder.
Mariner oppkuttet kjøtt i soyasaus og sukker.
Varm 2 ss olje i en stor stekepanne. Stek oppkuttet løk i 1 minutt.
Ha i erter og sopp og stek videre.
Stek egget i 2 ss olje mens du rører.
2 ss olje varmes godt i stekepanne. Stek det marinerte oppkuttede kjøttet i 3 min.
Alt blandes lett i en gryte eller stekepanne sammen med den varme risen.
Serveres varmt.
• Last ned oppskriften som Word-dokument