Gå til innhold

9 Til noen som stolte på at de selv var rettferdige, og så ned på alle andre, fortalte Jesus denne lignelsen:

Forslag til forbønn - kollekttale

Ressurser til gudstjeneste på Bibeldagen
Les på nynorsk

Last ned og skriv ut dokument

Forslag til forbønn

Gode Gud, vi takker deg for at vi har Bibelen og fritt kan lese i den. Vi ber for de mange i verden som ikke har mulighet til å få sin egen bibel. Vi ber i dag særlig for folket på Cuba. Vi takker deg for den sterke lengselen etter deg og ditt Ord som du har skapt i folket der. Vi ber om at stadig flere må få høre om deg og tro på deg. Vi ber om din velsignelse over bibelarbeidet i landet, slik at alle som ønsker det kan få sin egen bibel. Vi ber også for samarbeidet mellom kirkene i landet. Herre, la ditt Ord ha fremgang på Cuba.

Forslag til kollekttale

For mange er Cuba et spennende ferieland. Men Cuba er mer enn fengende musikk og solfylte strender. Cuba er også det landet i Latin-Amerika hvor kirkene vokser raskest og lengselen etter Bibelen er sterkest. Derfor er også etterspørselen etter Bibelen stor. Situasjonen kan sammenfattes slik: «Kirkene er fulle av folk, men tomme for bibler» Kirkene selv anslår mangelen til å være rundt 950 000 bibler. Dette ønsker Det Norske Bibelselskap å gjøre noe med. Vi har derfor gått sammen med sju andre bibelselskap om et stort løft: En million bibler til Cuba.

De innsamlede gavene til bibelarbeidet på Cuba skal gå til:

  • Barnebibler til barn i skolealder
  • Bibler til tenåringer og unge voksne
  • Bibler til nye kristne
  • Bibler til innsatte i fengsler
  • Studiebibler til studenter og pastorer

Det største ønsket til de nye kristne er ofte å få sin egen bibel. Det koster 25-30 kroner å trykke og frakte en bibel til Cuba. Kirkene har selv ikke mulighet til å importere bibler. Den eneste muligheten er derfor at biblene kommer inn utenfra. Så sørger det cubanske bibelselskapet for å distribuere biblene blant alle de ulike kirkesamfunnene på øya.

Vi takker menighetene for støtten til bibelarbeidet. Mer informasjon om Bibeldagen finnes på www.bibeldagen.no.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO