Gå til innhold

1 Det kom noen ned fra Judea og begynte å undervise brødrene: «Hvis dere ikke følger den skikken vi har fra Moses, og lar dere omskjære, kan dere ikke bli frelst.»

Bønn til bruk på Bibeldagen

Etter en idé fra Farsund menighet


L: Liturg
F:
Forbeder 1, 2, 3, og 4, som vender seg i de fire himmelretningene under bønnen.
   
L: La oss be for våre søsken i sør!
F1:Barmhjertige Gud, vi ber deg for våre søsken i Egypt. Vi takker deg for alle der som har holdt fast på troen på deg gjennom tider med motstand. Vi takker deg for deres vitnesbyrd om å tilgi og elske alle mennesker. Vi ber deg velsigne Ramez Atallah og de andre i Bibelselskapet i Egypt. Vi ber deg for bibelarbeidet i den koptiske kirken og de andre kirkene i landet. Gud, la ditt Ord ha framgang i Egypt.
   
L: La oss be for våre søsken i øst!
F2:Evige Gud, vi ber deg for våre søsken i Kina. Vi takker deg for de mange millioner mennesker som tror på deg og som ønsker å lese ditt Ord i Bibelen. Vi takker deg for alle biblene som blir trykt i Kina nå i dag. Vi ber for arbeidet med å dele ut Bibelen til de mange tusen kirkene i landet. Styrk bibelarbeidet, slik at alle som ønsker det, kan få sin egen bibel. Gud, la ditt Ord ha framgang i Kina.
   
L: La oss be for våre søsken i vest!
F3:Kjære Gud, vi ber deg for våre søsken på Cuba. Vi takker deg for den sterke lengselen etter deg og ditt Ord som du har skapt i folket der. Vi ber om at stadig flere må få høre om deg og tro på deg. Vi ber om at du velsigner bibelarbeidet i landet, slik at alle som ønsker det, kan få sin egen bibel. Velsign dem som arbeider i kirkene og i Bibelkommisjonen i landet. Gud, la ditt Ord ha framgang på Cuba.
   
L: La oss be for oss selv, her i nord!
F4:Gode Gud, vi ber deg for oss selv, her i Norge. Vi takker deg for at vi har Bibelen og fritt kan lese i den. Vi takker deg for at Ordet ditt har kommet også hit til oss. La oss ikke bli kvalt av rikdom og bekymringer, men la oss ta imot ditt Ord, slik den gode jorda tar imot såkornet. Velsign bibelarbeidet i landet vårt, slik at vi kan lese ditt Ord og slippe deg inn i hjertene våre. Gud, la ditt Ord ha framgang i oss.

Epost: post@bibel.noTelefon: 47 97 64 50
Postadr: Pb.6624 St.Olavs plass 0129 OSLO
Besøksadr: Bernhard Getz' gate 3 0165 OSLO